Bagi yang bakal melangsungkan hari bahagia tentu sahaja mengimpikan tubuh yang langsing saat menyarungkan gaun perkahwinan. Jangan bimbang kerana ada cara mudah yang boleh anda amalkan untuk menurunkan berat badan hanya dengan yogurt. Makanan rendah kalori yang memberi manfaat kepada kesihatan tubuh ini dikatakan boleh membantu melancarkan proses pencernaan dan makanan pilihan tepat bagi anda yang sedang menjalani program diet.

  1. Menurut International Journal of Obesity, pengambilan yogurt sekurang-kurangnya tiga kali sehari membantu mengurangi lemak sebesar empat kilogram dalam tempoh 12 minggu.
  2. Yogurt mengandungi beberapa vitamin yang boleh membuatkan sistem tubuh berfungsi dengan baik dan lancar.
  3. Yogurt tanpa lemak mengandungi 110 kalori di mana ia membantu kalori yang tersimpan dalam tubuh terbakar.
  4. Bakteria baik yang terdapat pada yogurt boleh membantu meningkatkan sistem kekebalan pada tubuh.
  5. Yogurt mempunyai kandungan yang tinggi dalam vitamin E, zink dan sebagainya yang membantu menyihatkan kulit.
  6. Jika anda mengambil 25 peratus protein daripada makanan atau minuman dalam satu hari, ia akan membantu menurunkan nafsu makan anda sekali gus mengurangkan berat badan.
  7. Yogurt merupakan makanan antioksidan yang boleh membersihkan kesihatan tubuh badan.
  8. Diet rendah kalori dengan yogurt dikatakan mampu menyusutkan lemak perut sekitar 81 peratus lebih banyak dibandingkan dengan mereka yang berdiet tanpa pengambilan yogurt.

 INFO :

IKLAN
IKLAN
IKLAN

Pastikan anda makan terus yogurt yang telah dibuka karena bakteria yang terdapat dalam yogurt hanya mampu bertahan selama satu jam setelah ia dikeluarkan dari peti sejuk.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI