pasangan baru berkahwin

Sebagai pasangan baru berkahwin, menyambut hari raya adalah satu pengalaman yang istimewa. Apatah lagi ketika kali pertama membuat persiapan raya bersama-sama. Momen inilah yang akan dikenang sampai hujung nyawa.

Mempersiapkan diri dengan kelengkapan raya yang sesuai adalah penting untuk mencipta suasana yang indah dan paling penting inilah peluang anda mencantikkan rumah baru dengan cita rasa sendiri. Tapi jangan pula berbelanja lebih dari kemampuan, susah pula nanti.

Tip Untuk Pasangan Baru Berkahwin

Jom semak tips pilih kelengkapan raya yang patut dibeli untuk pasangan pengantin baru.

Pasangan Baru Berkahwin, Jangan Lupa Beli Jiwa Isteri Dengan Kelengkapan Raya!

1. Perhatikan Keselesaan

Keselesaan adalah faktor penting dalam memilih kelengkapan raya. Pastikan baju melayu dan baju kurung yang dipilih mempunyai fabrik yang berkualiti tinggi dan selesa dipakai sepanjang hari. Pilih juga langsir, cadar, dan karpet yang memberikan keselesaan dan kehangatan kepada ruang tamu atau bilik tidur.

2. Sesuaikan dengan Kehendak

Sebelum membeli, luangkan masa untuk berbincang dengan pasangan tentang corak, warna, dan gaya yang mereka sukai. Memilih kelengkapan yang sesuai dengan selera mereka akan membuat mereka lebih selesa dan gembira dengan pilihan yang dibuat.

IKLAN

Pasangan Baru Berkahwin, Jangan Lupa Beli Jiwa Isteri Dengan Kelengkapan Raya!

3. Perhatikan Kualiti

Pastikan kelengkapan yang dibeli mempunyai kualiti yang baik. Ini termasuk memilih langsir, cadar, dan karpet yang tahan lama serta mudah dijaga agar boleh digunakan untuk tempoh masa yang panjang. Pilihlah sejadah yang berkualiti tinggi untuk menjamin keselesaan semasa menunaikan ibadah.

4. Reka bentuk yang Sesuai

Langsir, cadar, dan karpet yang dipilih haruslah sesuai dengan tema dekorasi rumah. Memilih reka bentuk yang serasi dengan gaya dan warna rumah akan mencipta suasana yang selesa dan indah. Sejadah juga perlu dipilih mengikut reka bentuk yang praktikal dan klasik.

5. Perhatikan Faktor Harga

Sebelum membuat keputusan pembelian, pertimbangkan faktor harga. Pastikan kelengkapan yang dipilih sesuai dengan bajet yang telah ditetapkan oleh pasangan. Jangan terlalu terbuai dengan harga murah tanpa mempertimbangkan kualiti yang ditawarkan.

IKLAN

Bila dah ambil kira semua tu, barulah boleh mula shopping bersama. Tentang lokasi, tak susah pun. Gedung Tekstil terkemuka negara, Jakel ada segalanya dalam satu bumbung. Dari persalinan hari raya yang sedondon sehingga kelengkapan rumah, semuanya lengkap.

Pasangan Baru Berkahwin, Jangan Lupa Beli Jiwa Isteri Dengan Kelengkapan Raya!

 

Sempena Hari Raya tahun ini, Jakel melancarkan Kempen Raya Sakan 2024 bergaya sambil berjimat. Tahu tak, harga pakaian bercorak dan rekaan terkini dijual dengan harga yang lebih rendah berbanding tahun sebelumnya.

IKLAN

Pasangan Baru Berkahwin, Jangan Lupa Beli Jiwa Isteri Dengan Kelengkapan Raya!

Kalau tahun lepas harga baju melayu sekitar RM180, kini diturunkan kepada RM150 sahaja sepasang. Bagi setiap pembelian baju melayu, anda berpeluang pula memilih salah satu hadiah percuma antara kurta atau sampin eksklusif bernilai RM89. Dah jimat banyak tu.

Pasangan Baru Berkahwin, Jangan Lupa Beli Jiwa Isteri Dengan Kelengkapan Raya!

Malah bagi si isteri, koleksi Perempuan sedia dipakai cuma serendah RM99 sahaja sepasang dengan ratusan corak dan warna terkini. Jakel juga turut menawarkan diskaun sehingga 85% bagi kelengkapan lain seperti permaidani, langsir, sejadah, kain pelikat dan banyak lagi.

Jualan promosi Raya Sakan ini membabitkan cawangan jakel di seluruh negara. Sambil membeli, jangan pula lupa ole-ole buat keluarga mertua ya!

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI