Tema perkahwinan sememangnya memainkan peranan yang penting bagi setiap majlis terutama pada majlis perkahwinan anda. Mesti ramai yang akan bertanyakan kepada anda “Apa tema majlis nanti?”. Bukan nak terikut-ikut trend tapi perlu juga di ingatkan agar korang memilih tema yang sesuai dengan tempat dan juga pasangan.

Tema yang telah ditetapkan untuk sesuatu majlis boleh memudahkan lagi proses pemilihan baju pengantin dan ahli keluarga, hiasan pelamin, hiasan meja makan dan sebagainya.

Bagi korang yang masih tiada idea tema apa yang korang akan buat nanti korang boleh baca artikel ini untuk mengetahui lebih lanjut.

 

  • English Wedding

Pening Nak Fikir Tema Majlis Perkahwinan? Cuba 5 Idea IniPening Nak Fikir Tema Majlis Perkahwinan? Cuba 5 Idea Ini

Di lihat sebagai perkawinan seperti di raja, konsep english wedding selalu di temui di luar negara seperti British dan America.Apabila Putera Harry dan Meghan Markle mengikat tali percintaan dalam perkahwinan diraja British, pastinya ia menjadi satu majlis yang begitu popular dan terbesar di dunia. Malah tema perkahwinan di sana sering menjadi pilihan buat pasangan pengantin. Ia tema seperti Inggeris yang dan mewah.

 

  • Tema Fairy Tale
Pening Nak Fikir Tema Majlis Perkahwinan? Cuba 5 Idea Ini
Sumber : Kahwin life

Untuk tema fairy tale, anda boleh inspirasi  dari cerita dongeng yang terkenal seperti Cinderella, Snow White dan lain-lain. Anda boleh menghias pelamin untuk kelihatan seperti berada di dunia itu dengan meletakkan kereta kuda yang berwarna putih dengan pacuan empat roda untuk membawa anda ke alam fantasi Cinderella. Ukiran kerawang yang halus di kereta kuda ini menyerlahkan lagi konsep yang ingin diterapkan. Jika si mempelai perempuan mengenakan gaun kembang pasti akan kelihatan seperti Si Cinderella yang anggun dan jelita.

IKLAN

 

  • Tema Pantai

Pening Nak Fikir Tema Majlis Perkahwinan? Cuba 5 Idea IniPening Nak Fikir Tema Majlis Perkahwinan? Cuba 5 Idea IniPerkahwinan pantai benar-benar menakjubkan. Dengan angin sepoi-sepoi bahasa pasir yang putih dan kedegaran bunyi irama ombak laut membuatkan kita merasa tenang.
Perkahwinan oceanside memerlukan perancangan yang teliti dan penyelidikan menyeluruh. Anda perlu dipertimbangkan untuk memastikan perayaan di tepi pantai anda dimatikan tanpa sebarang halangan.

 

IKLAN
  • Tema Bollywood

Pening Nak Fikir Tema Majlis Perkahwinan? Cuba 5 Idea IniPening Nak Fikir Tema Majlis Perkahwinan? Cuba 5 Idea Ini

Pesta tema Bollywood bukan hanya tentang hiasan perkahwinan idea malah anda boleh menggabungkan dari tema tradisional seperti alat peraga dengan tema Bollywood, namakan menu dan minuman kegemaran anda mengikut watak-watak dan bintang kegemaran anda, atau meletakkan persembahan tarian.

IKLAN

 

  • Tema Tradisional Melayu

 

Pening Nak Fikir Tema Majlis Perkahwinan? Cuba 5 Idea Ini
Sumber : The wedding scoop

 

Masih lagi relevan, perkahwinan tema tradisional melayu sememangnya masih menjadi pilihan kerana adat resamnya dari zaman dahulu lagi. Ia sentiasa menjadi pilihan sehingga ke hari ini malah, upacara yang ada di dalamnya juga masih kekal sehingga sekarang.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI