Pilihan rona pada baju pengantin memainkan peranan penting bagi menonjolkan penampilan mempelai di majlis meraikan cinta. Rona yang sempurna mampu membuatkan aura jelita si ratu sehari tampak lebih menyerlah. Lihat seleksi palet rona yang boleh dijadikan inspirasi buat majlis bahagia anda.

  1. PEACH ECHO

Peach echo merupakan rona oren dengan suntikan merah muda yang memberi kesan lebih harmoni dan hangat. Rona yang masih dalam kelompok rona oren ini masih menampilkan nuansa yang ceria.

Pilihan Rona Memukau Untuk Baju Pengantin

  1. GREEN FLASH

Rona ini memiliki sifat yang unik dan cukup menyerlah. Ia lebih memberi kesan neutral dengan rona alam yang nyata, malah mampu membuatkan si pemakai rasa lebih menyerlah dengan kuasa rona menyengat ini.

Pilihan Rona Memukau Untuk Baju Pengantin

 

  1. ICED COFFEE

Warna transisi yang neutral ini memiliki kesan sederhana, lembut dan halus. Ratu sehari akan terlihat lebih eksentrik dengan suntikan rona ini. Sesuai buat bakal pengantin yang inginkan sesuatu kelainan di majlis bahagia.

Pilihan Rona Memukau Untuk Baju Pengantin

 

IKLAN
  1. LIMPET SHELL

Rona yang terkesan bersih, segar dan moden ini sesuai buat mempelai yang menggemari rona pastel. Sesuai digayakan di majlis pernikahan mahupun resepsi, rona lembut ini bakal menyerlahkan penampilan anda.

Pilihan Rona Memukau Untuk Baju Pengantin

 

  1. SNORKEL BLUE

Tampak anggun dan memukau! Rona ini memberikan kesan yang tenang dan relaks. Rona seakan-akan navy blue ini tampak lebih bertenaga, malah mampu menghasilkan ilusi yang lebih langsing buat si pemakai.

Pilihan Rona Memukau Untuk Baju Pengantin

IKLAN

 

  1. ROSE QUARTZ

Ternyata rona rose quartz ini mencipta kesan yang lebih romantis, elegan dan eksklusif. Rona pastelnya mampu membiaskan aura jelita yang tiada tara selain menghasilkan gaya ratu sehari yang anggun dan feminin.

Pilihan Rona Memukau Untuk Baju Pengantin

 

  1. LILAC GREY

Rona ini termasuk dalam rona yang klasik seolah-olah tradisional, namun masih memiliki rasa edgy di dalamnya kerana gabungan antara warna terang, lilac dan warna kelabu. Eksklusiviti rona ini mampu membangkitkan mood mewah dan lebih classy buat si pemakai.

IKLAN

Pilihan Rona Memukau Untuk Baju Pengantin

 

Tip Memilih Rona Busana Mengikut Tubuh

 Pastinya setiap gadis yang bergelar ratu sehari ingin tampak anggun, menawan dan langsing di hari paling bahagia. Pemilihan rona busana bagi menyerlahkan bentuk badan seseorang itu harus dititikberatkan agar anda kelihatan jelita.

  1. TUBUH GEMPAL & TINGGI

Individu yang mempunyai badan seperti ini sesuai menggayakan busana berona gelap seperti navy blue, coklat gelap dan hijau gelap. Rona-rona ini mampu memberi ilusi lebih langsing dan tinggi. Jika ingin bergaya dengan busana bercorak, pilihlah corak dengan motif yang bersaiz kecil.

  1. TUBUH KURUS & RENDAH

Serlahkan penampilan anda dengan penggayaan busana pengantin daripada rona yang lebih cerah dan corak atau motif yang sedikit besar. Motif garisan menegak sesuai dipakai supaya anda tampak lebih tinggi. Lengkapkan penampilan anda dengan memakai kasut tumit tinggi.

  1. TUBUH KURUS & TINGGI

Bagi mereka yang mempunyai tubuh kurus dan tinggi, anda sesuai memakai warna cerah seperti merah jambu, merah, kuning, oren, hijau, biru dan coklat. Selain itu, anda juga boleh menggayakan busana dengan corak melintang atau motif yang lebih besar bagi mengurangkan anda kelihatan terlalu kurus.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI