Memiliki kulit bebas daripada bintik hitam atau ‘blackhead’ memang menjadi idaman setiap wanita. Masalah bintik hitam pada kulit wajah mungkin tidak memberikan kesan kepada kesihatan. Bagaimanapun keadaan ini boleh menjejaskan keyakinan diri individu yang mengalaminya terutama bakal-bakal pengantin yang sedang menghitung hari bahagia.

Bintik hitam cukup sinonim dengan benjolan putih seperti nasi ini terjadi akibat penyempitan liang pori membuatkan minyak terkumpul. Ia biasanya muncul di sekitar hidung, dada, lengan dan bahu.

Ia turut jelas kelihatan pada individu yang memiliki pori-pori terbuka yang pastinya menjejaskan penampilan diri. Sebaiknya bintik hitam ini dicegah atau dirawat sebelum semakin merebak dan memenuhi keseluruhan wajah sehingga sukar dirawat.

Memicit bintik hitam menggunakan tangan bukan cara terbaik menghilangkannya. Sebaliknya ia dapat dikurangkan menerusi penggunaan produk perawatan kulit wajah yang sesuai.

Produk Bantu Hilangkan ‘Blackhead’ Pada Kulit Wajah, Bakal Mempelai Cubalah Pakai

 

Berikut dikongsikan produk-produk yang mampu merawat masalah bintik-bintik hitam pada kulit wajah.

IKLAN

INNISFREE SUPER VOLCANIC PEEL OFF MASK 2X (100 ML)

Produk Bantu Hilangkan ‘Blackhead’ Pada Kulit Wajah, Bakal Mempelai Cubalah Pakai

Produk face mask tanah liat ini berfungsi untuk membersihkan sel-sel kulit mati pada kulit wajah. Ia juga membantu menghilangkan kekotoran yang melekat pada liang pori dengan penyerapan sebum dua kali ganda lebih berkuasa.

Face mask ini juga membantu melancarkan tekstur kulit dan mengurangkan sebum berlebihan. Sesuai digunakan sebelum memulakan solekan untuk memberi tenaga pada kulit wajah.

THE BODY SHOP TEA TREE SKIN CLEARING CLAY MASK (100 ML)

Produk Bantu Hilangkan ‘Blackhead’ Pada Kulit Wajah, Bakal Mempelai Cubalah Pakai

Diperkaya dengan minyak Tea Tree dari Kenya, masker ini membantu membersihkan kotoran sambil menyerap sebum berlebihan, menjadikan kulit terasa tenang dan kelihatan lebih bersih. Selain itu, mask dengan minyak Tamanu dan Tea Tree lemon ini membantu mencegah jerawat dan memudarkan bintik hitam dengan penggunaan yang kerap.

IKLAN

EUNYUL PORE TIGHTENING BLACK MASK (50 ML)

Produk Bantu Hilangkan ‘Blackhead’ Pada Kulit Wajah, Bakal Mempelai Cubalah Pakai

Face mask jenis ini berkesan untuk menghapuskan blackhead dalam hanya beberapa hari sahaja jika anda memakainya secara konsisten. Ianya jenis ‘peel-off mask’ dan diperbuat daripada bahan semula jadi seperti charcoal (arang). Mengandungi ekstrak Bambusa Vulgaris Leaf dan Tea Tree ia membersihkan liang pori tersumbat. Tiada lagi kesan kulit kusam!

SECRET NATURE VOLCANIC ASH PORE PACK

Produk Bantu Hilangkan ‘Blackhead’ Pada Kulit Wajah, Bakal Mempelai Cubalah Pakai

Face mask dari jenama Secret Nature ini sangat berkesan untuk mengeluarkan blackhead atau whitehead serta sel-sel kulit mati dan sebum berlebihan pada wajah. Produk ini juga boleh digunakan sebagai rawatan kulit jerawat, mengecutkan liang pori dan menghalang pembentukan bakteria yang boleh menyebabkan iritasi atau bintik hitam.

IKLAN

NIVEA LUMINOUS630 AntiDark-Spot Serum

Rangkaian NIVEA LUMINOUS630 AntiDark-Spot Serum yang baharu mengandungi LUMINOUS630. LUMINOUS630 juga dipatenkan dan terbukti secara klinikal dan disahkan oleh Institut Dermatologi serta turut diterbitkan dalam Journal of Investigative Dermatology yang terkenal di dunia, JID. NIVEA LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Serum merupakan ciptaan anti bintik hitam terobosan yang dirumuskan untuk mengurangkan bintik hitam, garis halus dan meningkatkan keserian dalam masa 2 minggu tanpa merosakkan kulit.

Produk Bantu Hilangkan ‘Blackhead’ Pada Kulit Wajah, Bakal Mempelai Cubalah Pakai

Rangkaian penuh NIVEA LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Serum ini terdiri daripada penjagaan kulit siang dan malam, serta produk rawatan mata. NIVEA telah menerima pengiktirafan dari “Malaysia Book of Records” untuk ‘Penyertaan Terbesar dalam Cabaran Anti Bintik Hitam. Ribuan rakyat Malaysia memberi testimoni positif terhadap ujian dan bukti revolusi NIVEA LUMINOUS630. Lebih dari 90% pengguna sebenar produk bersetuju dengan kandungan terobosan LUMINOUS630 yang sangat efektif dalam melawan bintik hitam.

Sumber: Productnation.co

Kredit foto (top image) Freepik

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI