Makin menjadi-jadi usahawan wanita yang seorang ini, Asyalliee Ahmad. Kemeriahan persandingan mereka yang diadakan baru-baru ini mencuri perhatian ramai selepas lima tahun mendirikan rumahtangga. Nak pilih bahagia, kenalah tahu rahsianya dan rahsia perkahwinan ini dikongsikan  Asya di akaun Instagramnya.

 

 

Masa awal perkahwinan kami, ramai yang kata “awal2 boleh la sweet bagai sebab baru kahwin, tunggu la 3 ke 4 tahun lagi, semua tu hilang nanti. Percayalah” bukan takat asya yang kena, ramai orang yang baru kahwin selalu kena ni.

 

Tapi bagi asya ia terletak pada individu Kalau betul dia kahwin atas dasar cinta, kasih sayang dan tanggungjawab. Benda tu takkan terjadi. Manusia ni tak sempurna, kena saling melengkapi mana yang kurang. Jangan pandang buruk pasangan kalau dah tahu, tapi bawa berbincang satu sama lain. Perbaiki satu persatu dan bukannya kecam dan tak boleh terima.

 

 

3 TIP NAK BAHAGIA SUAMI ISTERI

 

Nak cari bahagia caranya tak sama tapi konsepnya serupa. Mana-mana pasangan yang sudah berkahwin pun akan tercari-cari rentak kebahagiaan sendiri. Ada orang lebih suka apabila ‘membeli’ kebahagiaan dengan wang ringgit, ada yang suka dengan belaian kasih sayang malah ada yang cari bahagia dengan memenuhi perut yang kosong.

IKLAN

 

Bagi Asya, sepanjang lima tahun perkahwinannya bersama Eboy Arbaain, ini tiga tip yang diamalkan untuk memastikan kehidupan rumahtangganya terpelihara.

 

Berdasarkan pengalaman 5 tahun kahwin ni, cinta dan kasih sayang kami tak berkurang pun malah makin bertambah 🤍 Apa yang kami buat?

 

1. Jika ada masalah, kami berbincang. Selalunya diwaktu “pillow talk” sebelum tidur. Bila pasangan kita meluah, jangan cepat nak melatah nak menjawab tapi dengar dulu dan fahami luahan si dia kemudian barulah kita bagitahu bahagian kita pula. Last baru berbincang macam mana nak selesai masalah tersebut.

IKLAN

2. Sentuhan kasih sayang seperti peluk, cium dan pegang tangan buat setiap hari tanpa jemu! Walaupun tengah masak minta la dekat pasangan “sayang nak kiss 💋” ataupun setiap kali bangun tidur dan sebelum tidur kiss dulu

3. Bermanja tapi bukan ngada-ngada. Bukan takleh ngada2 tapi jangan selalu tapi kalau bermanja biarlah setiap hari 😍 Jujur k, asya tak reti tau nak bermanja 😂 tapi disebabkan eboy cakap nak asya jadi manja, so asya cuba untuk buat manja walaupun malu permulaan tapi lama-lama akan jadi kebiasaan. Suami mmg suka kalau isteri dia bermanja 🤪

Ada banyak lagi tau, tapi 3 je la asya share dulu 😆 Next time asya share lagi tips

 

WANITA PERAMPAS, AWAS!

IKLAN

Sekarang ni memang musim wanita murahen nak cari laki orang ke? Haa ghisau nyahh. Sebelum ni duk dengar cerita orang je, bila jadi dekat diri sendiri ni tahu la nak handle macam mana. gittew

 

Kata Asya, yang paling utama adalah peranan SUAMI. Biarlah sebaik manapun isteri menjaga dan melayani suami namun seandainya suami sendiri membuka pintu untuk merelakan wanita lain singgah di hatinya, perkara itu tetap akan terjadi. Dari perbualan yang ringkas, ia boleh membawa kepada satu perubahan yang kita sendiri tidak mahu.

 

“Ape pun peranan suami tu yang penting. Kalau suami pun yang memang sama jenis menggatal juga, haa sediakan parang la siap-siap laaahh tibahh tapi aku serius ni. Jangan duk tibai yang pompuan ja, laki sekali kita tibai. Pastu kita nyahh laa dari hidup dia dan mula kan hidup kita yang baru sebab kita berhak untuk bahagia ye.

 

Aku bersyukur sangat la dapat suami yang jenis sayang & obses dekat isteri sendiri. Tak caya? tanyalah orang keliling kami macam mana eboy layan asya. Aku jarang nak tunjuk, sebab kalau tunjuk bersemut habis henfon hampa laahhhh tiber.

 

Walaupun kami dah 7 tahun kenal & 5 tahun dalam perkahwinan tapi kami masih mad in love gitteww 😜…