Penghujung tahun 2021 tentunya menitikkan memori ngeri kepada penduduk negeri Selangor. Banyak kediaman musnah dan rosak dek banjir besar yang berlaku. Tidak terkecuali, Perunding Perkahwinan tersohor negara, Reka Teemor turut menjadi mangsa banjir yang ketika itu menenggelamkan Rumah Teemor yang didiami Faiz Sabari dan Rozana Mumtaz. 

Rumah Hancur Ditenggelami Banjir, Reka Teemor Gagahkan Diri Siapkan Majlis Pelanggan Dalam Keadaan Panic!

Siapa sangka, disebalik senyuman yang diukir pasangan suami isteri ini terbit kesedihan mengenangkan memori yang berlaku pada 19 Disember 2021 lalu. Kediaman yang dihias indah, sarat memori dan keringat mendekorasi hancur sekelip mata. Paling sedih, ketika kejadian itu berlaku, Faiz dan Mumtaz sedang menguruskan sebuah majlis perkahwinan pelanggan. 

 

“Tak tergambar saat cemas rumah kami di Shah Alam ditengelami air paras bahu tanggal 19 Disember 2021. Saat kami betul-betul panic berada di Shangrila Hotel ketika menguruskan majlis perkahwinan. Saat kami tidak dapat menyelamatkan keluarga, ibu, anak, kakak, abg, adik, anak saudara terperangkap di bahagian atas Rumah Teemor. Air yang begitu deras menghancurkan rumah kami.” tulis mereka di Instagram. 

 

IKLAN

Sungguhpun dibalut luka, pasangan ini tetap memanjatkan syukur kepada Allah kerana dapat menyempurnakan impian pelanggan mereka minggu demi minggu. 

Rumah Hancur Ditenggelami Banjir, Reka Teemor Gagahkan Diri Siapkan Majlis Pelanggan Dalam Keadaan Panic!

“Sambil mengeringkan air mata kami melupakan derita kami dan menumpukan tenaga dan keringat kami menyahut cabaran hidup ini. Sedikit demi sedikit kami mengutip impian dan membina semula kehidupan kami.  

Rumah Hancur Ditenggelami Banjir, Reka Teemor Gagahkan Diri Siapkan Majlis Pelanggan Dalam Keadaan Panic! Rumah Hancur Ditenggelami Banjir, Reka Teemor Gagahkan Diri Siapkan Majlis Pelanggan Dalam Keadaan Panic!

IKLAN

Terima Kasih kepada mereka yang sudi membantu dan memberi semangat juang agar kami tabah dan terus melakar keindahan. Ya Allah kami redha dan hanya kepada Mu kami memohon perlindungan & kemudahan untuk bangkit semula meneruskan perjuangan. Hanya akhiratlah tempat abadi dan suatu hari dunia ini akan kami tinggalkan jua.” 

 Rumah Hancur Ditenggelami Banjir, Reka Teemor Gagahkan Diri Siapkan Majlis Pelanggan Dalam Keadaan Panic!

Penerima Anugerah Pesona Pengantin Outstanding Wedding Planner 2021/2022 ini masih utuh menjaga kualiti sentuhan magis mereka dalam dekorasi walaupun seberat mana ujian yang diterima. Siapa yang berani menyangkal hasil dekorasi Reka Teemor sentiasa mendapat perhatian umum dan menjadi pilihan pelanggan dari pelbagai latar kehidupan.

 

IKLAN
Rumah Hancur Ditenggelami Banjir, Reka Teemor Gagahkan Diri Siapkan Majlis Pelanggan Dalam Keadaan Panic!
Datin Seri Masdiana Mohamad menyampaikan anugerah Outstanding Wedding Planner of The Year kepada Perunding Perkahwinan Reka Teemor.

Kuat meninggalkan kenangan sedih itu namun memorinya tidak pernah dilupakan. Tulis mereka, 

 

“Hidup perlu diteruskan, decor wedding mesti on point dan hari ini syukur alhamdulilah kami kembali dapat menikmati sarapan seperti biasa… dgn vibe yang sedikit berbeza. Terima kasih tak terhingga kepada warga kerja reka teemor, rakan rapat, saudara mara adik beradik anak saudara yang menghulurkan bantuan dan kemeriahan di kala kami sedang kesusahan…. Hanya Allah yang dapat membalasnya…”. 

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI