Tanggal 23 Februari merupakan tarikh yang menjadi memori indah buat Daruk Yusry Abdul Halim dan isteri tercinta, Datin Lisa Surihani. Mana tidaknya, pada tarikh ini pada tahun 2011, mereka sah bergelar suami isteri. Dengan sekali lafaz, Yusry yang ketika itu berusia 39 tahun bergelar suami kepada Lisa yang baru mencecah usia 26 tahun. Majlis pernikahan mereka telah berlangsung di Hotel Marriott Putrajaya yang dihadiri kira-kira 250 orang tetamu yang terdiri dari keluarga dan sahabat handai kedua belah pihak.
Sambut “Wedding Anniversary ke 10”, Datuk Yusry Titip Ucapan Istimewa Buat Isteri Tersayang

Pesona Pengantin kongsikan antara momen indah perkahwinan merpati dua sejoli ini ialah dari segi hantaran kedua belah pihak. Datin Lisa Surihani menerima seutas rantai platinum sebagai mas kahwin serta tujuh dulang hantaran berupa sirih junjung, bunga rampai, cincin, kelengkapan solat dan kek. Manakala hantaran untuk suami tersayang termasuklah sirih junjung, bunga rampai, sebentuk cincin, koleksi cakera padat Kumpulan Beatles, sebuah peralatan muzik keyboard, kelengkapan solat, pakaian lelaki, manisan dan kek.
Sambut “Wedding Anniversary ke 10”, Datuk Yusry Titip Ucapan Istimewa Buat Isteri Tersayang

Menerusi satu entri yang dimuat naik di laman media sosial Instagram milik Datuk Yusry, beliau meluahkan rasa bersyukur dan terharu kerana memiliki Lisa sebagai isteri dan ibu kepada tiga orang cahaya mata. Pengarah yang kini menginjak usia 49 tahun itu menyifatkan isteri tersayang sebagai insan paling berharga dan bermakna dalam hidupnya.

IKLAN
Sambut “Wedding Anniversary ke 10”, Datuk Yusry Titip Ucapan Istimewa Buat Isteri Tersayang

Sebagai hadiah sempena ulangtahun perkahwinan ke 10, Datuk Yusry turut menghadiahkan sebentuk cincin kepada Lisa di mana majlis kecil tersebut diraikan di sebuah butik barangan kemas baru-baru ini.Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Yahaira Leanne, Yusof Leonne dan Yunos Laith.

Sambut “Wedding Anniversary ke 10”, Datuk Yusry Titip Ucapan Istimewa Buat Isteri Tersayang

"10 tahun dah kita hidup bersama. And throughout it, there isn't a single minute that I don't feel like the luckiest guy in the world."
"Thanks for the wonderful & meaningful times spent together.Thanks for always being there for me & our children"
"You are such a wonderful person to be spending my life with; you are a fabulous & loving mother to our 3 beautiful kids.
"Really don't know how else to express my feelings as I am deep in gratitude . Thank you dear.
"I love you & am madly in love with you. Selamat Hari Kita 10 sayang". tulisnya.

IKLAN
Sambut “Wedding Anniversary ke 10”, Datuk Yusry Titip Ucapan Istimewa Buat Isteri Tersayang

Pesona Pengantin kongsikan petikan dari Prof Dr Muhaya Mohamad mengenai topik Isteri lihat kekurangan diri, pasti temui banyak kelebihan suami.

"Jika kita seorang lelaki atau wanita yang baik dan beriman berniat untuk mendapatkan pasangan soleh serta solehah, kita akan dapat sebagaimana yang diniatkan. Jika kita sudah berusaha menjadikan diri soleh atau solehah, Allah SWT akan menggerakkan hari orang yang bermiman mendekati kita.

IKLAN

Wanita yang memiliki suami, anak, rumah tangga aman bahagia, sihat tubuh badan dan harta secukupnya, ia adalah nikmat tidak terhingga. Ibarat telah mendapat syurga di dunia. Bersyukur kepada Allah SWT jika kita tergolong dalam kategori wanita bertuah seperti itu.

Untuk rekod, pasangan ini mendirikan rumahtangga pada tanggal 23 Februari 2011. Gubahan hantaran mendapat sentuhan dari Butik Cosry dengan kerjasama Eliza Elies Wedding. Team Pesona Pengantin mengambil kesempatan mengucapkan Happy 10th Anniversary untuk Datuk Yusry & Datin Lisa Surihani!

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI