Kalau kita nak menilai orang, kita jangan pula terlepas pandang tentang diri sendiri. Macam mana kita nak orang layan kita, macam itu jugalah kita perlu berikan layanan kepada orang lain.

 

Kadang-kadang, ada lelaki yang terlalu mencari kesempurnaan pada seorang wanita. Biasa dengar lelaki nak cari wanita yang cantik, penyayang, menghormati, kaya dan kesempurnaan lain. Sedangkan dia juga perlu meletakkan dirinya sama seperti apa yang diminta.

 

Tidaklah wanita semuanya betul. Ada juga yang meletakkan ‘demand‘ tinggi dalam misi mencari bakal suami. Tapi bila dah jumpa yang menenangkan hatinya, dia boleh je terima dengan hati terbuka. Cuba anda perhatikan ciri-ciri ni kalau nak tahu jika wanita itu mula sayangkan anda.

 

IKLAN
 1. Dia terima awak seadanya – Walaupun pada asalnya dia dah tetapkan ciri-ciri lelaki idaman, tetapi bila jumpa yang serasi, dia boleh menerima anda seadanya.

 

 1. Maafkan Walaupun Kesilapan Awak Berulang Kali – Wanita yang boleh memaafkan lelaki yang seringkali buat kesilapan adalah wanita yang sangat penyabar. Setuju tak? Tapi bila kita sebut pasal woman empowerment, wanita janganlah terlalu tunduk pada lelaki. Seandainya kesalahan itu besar, janganlah sampai ia berlaku banyak kali pada anda.

 

 1. Dia akan pertahankan hubungan – Sebolehnya, andai ada kawan-kawan yang bersuara konon anda dan pasangan tak serasi, dialah yang akan pertahankan hubungan tu. Dia juga akan sangat setia.

 

 1. Dia akan buat yang terbaik untuk awak – Yang ini jangan dipersoalkan. Kalau anda dah berniat untuk berkahwin, dia akan tolong sedaya upaya untuk ringankan beban anda. Dia pun sanggup kerja lebih masa!

 

IKLAN
 1. Dia percaya dengan setiap apa yang awak katakan – Jangan ambil kesempatan!

 

 1. Dia selalu nak bahagiakan awak – Sama seperti anda, masing-masing nak bahagiakan di antara satu sama lain. Cuba lihat macam mana dia cuba mencari jalan untuk membahagiakan anda.

 

 1. Dia akan bantu sedaya upaya tidak menyusahkan awak – Bila si dia dalam kesusahan, dia akan cari teman baiknya. Seboleh-bolehnya dia tak mahu anda turut susah.

 

 1. Ketika susah dia tak mengeluh ketika senang dia tak meminta-minta – Dalam perhubungan, cuba perhatikan sekiranya dia sering merungut ketika susah. Andainya tidak, anda jagalah si dia elok-elok.

 

IKLAN
 1. Dia akan memberikan perhatian dan akan cuba curi perhatian awak kepadanya – Hargailah si dia bila dia memberikan perhatian. Dan anda jangan pula kedekut perhatian padanya.

 

10.Setia pada awak dan pada dia tiada lagi lelaki lain yang di cintai

 

 1. Bila perempuan dah sayang, dia akan kerap minta maaf sebab tak mahu kecewa.

 

 1. Walaupun kadang-kadang menyakitkan. Itulah wanita bila dah sayang.

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI