Usai melalui upacara pernikahan dengan penampilan gaya tradisional, nampaknya Maudy Ayunda sekali lagi merealisasikan impian perkahwinannya dengan mengadakan majlis resepsi berkonsepkan international wedding.


Majlis resepsi untuk keluarga dan kenalan rapat telah diadakan secara tertutup di sebuah resort mewah iaitu Six Senses Uluwatu, Bali yang menawarkan pemandangan samudera yang menawan.

IKLAN

Penampilan Maudy kali ini lebih elegan dengan mengenakan gaun putih sentuhan Hian Tjen manakala wajah Maudy pula mendapat sentuhan dari jurusolek ternama kegemarannya iaitu Philipe Karunia. Khabarnya rate harga yang diletakkan oleh Philipe Karunia bukan sembarangan. Philipe Karunia menjadi salah seorang Make Up Artist Indonesia dengan rate termahal. Wow!


Philipe Karunia merupakan jurusolek yang mempunyai pengalaman lebih 12 tahun dalam dunia solekan serta sering menjadi pilihan selebriti ternama Indonesia antaranya termasuklah Raline Shah, Maudy Ayunda, Dian Sastrowardoyo dan ramai lagi. Malah Philipe turut menghasilkan sebuah buku berjudul Because You’re Special di mana dia berkongsi ilmu solekan.
Jom kita bongkar gaya solekan Philipe Karunia untuk Maudy Ayunda di majlis resepsinya baru-baru ini. Gaya solekan yang ditampilkan oleh Philipe tampak serasi dengan elemen bahagia Maudy sempena majlis resepsinya baru-baru ini. Apatah lagi karektor dan perwatakan Maudy yang lemah lembut, solekan yang sederhana tetapi elegan menjadikan penampilan isteri kepada jejaka kacukan Korea dan Amerika Syarikat ini tampil sempurna.

IKLAN


.Maudy tampak segar mengenakan Eyeshadow sentuhan warna bronze secara tidak langsung menyerlahkan sepasang matanya. Natural fake eyelashes pula memberikan kesan yang lembut, namun tidak terlalu berlebihan.


Maudy beruntung mempunyia tekstur wajah yang mulus dan tanpa cela. Sekaligus solekan yang dirias di wajahnya nampak sekata dan flawless. Gabungan simple contour yang di-blend sempurna, highlighter, dan blush on rona peach membuat wajah pelantun Perahu Kertas ini kelihatan segar dan berseri saat melangkah di samping pujaan hatinya!

IKLAN


Bibir mungil Maudy diserikan dengan penggunaan gincu bibir rona nude sekaligus memberi keseimbangan untuk keseluruhan gaya solekan yang ditampilkan. Ternyata penampilan Maudy di majlis resepsi secara tertutup ini menerima pujian dari para tetamu yang meraikan hari istimewa Maudy dan Jesse dengan penuh kebahagiaan.

Sumber: Popbela.com
Foto: Instagram @Maudyayunda