buatlah kejutan

Buatlah kejutan dalam rumahtangga, sesekali pasangan kita akan rasa dihargai bila diingati. Tak perlu keluarkan duit yang mahal, cukup jika anda ada masa dengannya meraikan masa-masa terluang. Teman shopping atau keluar makan-makan pun mungkin salah satu jalan bahagia suami isteri.

Mungkin ada suami tak pandai berkata-kata tapi ada kelebihan lain yang boleh membuatkan hati isteri terpikat.

Sesekali Buatlah Kejutan, Itu Tanda Kita Hargai Pasangan

Sesekali Buatlah Kejutan, Itu Tanda Kita Hargai Pasangan

Nak lagi ‘cantik’ dan moment itu lebih mahal, buatlah kejutan untuk isteri. Nak pergi lebih jauh tentang kejutan buat pasangan, cuba baca perkongsian saudara Khairul Anuar Basri ini.

Isteri yang nak marah boleh bertukar menjadi senyum bila dapat kejutan. Yang kecil hati, boleh terubat dengan sendiri. Ada isteri yang tawar dan hambar, boleh jadi manis dan ceria kembali.

Kejutan itu tandanya ambil berat dan sangat menyayangi. Walaupun apa yang dibuat untuk kejutan itu tak ada harga sangat.

Saya tak pandai nak main-main kata. Tak pandai juga nak hantar-hantar bunga.

Saya bukan yang jenis macam tu kalau nak tunjuk sayang dan kasih mesra.

Ikut Cara Sendiri Walau Tak Romantik!

Sesekali Buatlah Kejutan, Itu Tanda Kita Hargai Pasangan

IKLAN

Saya percaya ramai suami di luar sana yang sama macam saya. Tak pandai nak buat macam orang perempuan buat kat suami mereka. Almaklumlah, orang perempuan kan jiwa lembut dan romantis.

Sekadar yang saya boleh buat. Macam ada hari tertentu saya culik isteri saya di sekolahnya. Tinggal keretanya di sana, naik kereta dengan saya. Kami keluar makan tengah hari.

Isteri Nak Perhatian

Isteri ni kadang-kadang bukan nak apa pun dari suami. Mereka nak perhatian saja. Mereka suka kalau dibelai dan dimanja. Mereka suka kalau kita bagi sesuatu dekat mereka.

Yang ada duit lebih, boleh bagi hadiah mahal. Yang duit banyak, boleh bawa melancong merata tempat. Yang skoda-skoda macam saya ni, berilah ikut kemampuan. Nasi goreng, telur mata dan keropok keping pun jadilah tanda ingatan.

Bukan Soal Pemberian Tapi Soal Masa Bersama

Sebenarnya yang penting bukanlah pemberian tu. Tapi saat bersama tu. Enjoy the moment orang putih cakap.

IKLAN

Makan makanan best dan melancong tempat menarik. Apa yang best?

Makanan itu ke yang best? Tempat itu ke yang menarik?

Bukan makanan itu yang best dan tempat itu yang menarik.

Makanlah makanan paling mahal di restoran paling eksklusif sekalipun, tapi makan seorang diri saja, tak best mana pun.

Pergilah melancong ke tempat paling cantik dengan pakej paling mahal sekalipun, tapi pergi seorang diri saja, tak la best mana pun.

IKLAN

Dengan siapa kita menikmati makanan itulah yang menjadikan makanan itu best. Dengan siapa kita melancong itulah yang menjadikan tempat pelancongan itu best.

Makan roti kosong dengan wife jadi best. Berjalan ke pasar pagi dengan kekasih hati jadi best. Tak ada apa sangat pun, kan?

Tapi dia jadi sangat best. Kerana orang yang kita sayang dan kasih itulah akan menjadikan segala di dunia ini jadi best.

Sesekali Buatlah Kejutan, Itu Tanda Kita Hargai Pasangan

Sibuk Mana Pun, Hargailah Masa Dengan Pasangan

Hargailah setiap masa pasangan kita masih hidup. Sesibuk mana sekalipun kita, carilah masa untuk pasangan kita. Jika tak sempat nak rancang, secara mengejut pun boleh la.

Masa pasangan kita hidup masih hidup, kita tak ada lah rasa benda tu penting sangat. Tapi bila pasangan kita dah tak ada, itulah memori yang akan kita kenang sampai ke akhir hayat kita.

Ciptalah memori bersama pasangan sementara nyawa masih dikandung badan.

Sumber: Khairul Anuar Basri

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI