Hidup berumah tangga perlulah saling berbahagi tugas dan tanggungjawab. Janganlah bersikap mentang-mentanglah isteri anda bekerja, dia mampu menguruskan diri dan keluarga. Kadangkala sikap lepas tangan suami yang menganggap isteri seorang yang berdikari menjadikan rumah tangga tidak bahagia. Mungkin di satu peringkat isteri pernah merasakan tanpa suami, dia lebih senang uruskan segalanya. Janganlah biarkan perkara ini timbul di benak isteri, bahaya akibatnya. Baca perkongsian ikhlas dari Nur Suhada ini mungkin boleh memberi kesedaran buat insan bernama suami.

*****************************************************************************************

Tahu tak, kesilapan besar lelaki pada hari ini adalah terlalu selesa membiarkan perempuannya hidup berdikari dan menguruskan hidupnya seorang diri. It’s good for them but not healthy for the relationship, I tell you.

Yup. Perempuan zaman sekarang mampu memandu sendiri ke mana hala tuju yang dia ingin tuju. Beli barang keperluan di pasar raya sendiri. Makan seorang diri among the crowds. Menguruskan emosinya sendiri. Either menangis bawah shower atau duduk rumah sorang sorang seronok makan kek depan televisyen sendiri.

IKLAN

Dan kamu pula langsung tidak bertanya tentang rutinnya kerana kamu fikir tidak banyak beza dengan rutinnya setiap hari. Kamu sibuk memenuhi kekosongan jiwa di media sosial, smartphone application game atau lepak bersama kawan di luar sampai lewat malam daripada mengambil tahu kekosongan pasangan sendiri.

Sama ada kewujudan kamu disedari atau tidak, it’s same. Sampai satu tahap, dia akan fikir semua benda boleh buat. Jadi apa guna ada kamu lagi?

True mark of an independent woman is you all know she can live without you. She may be ‘extremely comfortable’ with the ease at which she feels she can manage everything in her life. But don’t take them for granted. Call, text or talk to her daily. Jadikan itu sebagai rutin walaupun di mana jua kamu berada, walau kesibukan mengejar kamu, walau masa mencemburui kamu. Sekurang-kurangnya tanyalah dia, bagaimana hari awak hari ini? Awak tidur lena ke malam tadi?

IKLAN

Benda yang kamu rasa remeh dan kecil untuk ditanya itulah yang sebenarnya mampu menyentuh hati dia, paling dalam. Dan sekurang-kurangnya dia masih merasakan yang you still there in her life.

kadang kadang sikit sikit kita buat memang tak nampak tapi makin lama makin hari dia akan merubah segalanya.

IKLAN

P/S: Jangan sampai dia rasa nak kemana rimas ada kamu, Jangan sampai dia rasa kalau kamu cuti pun sama seperti kamu kerja, jangan sampai dia rasa tak akan takut bila dia seorang diri, jangan sampai dia rasa kewujudan kamu tidak nampak lagi, jangan sampai dia rasa diri dia boleh hidup tanpa kamu, dan jangan sampai dia rasa hidup die kosong kasih sayang tiada untuk kamu sebab dia boleh BERSENDIRIAN TANPA KAMUSuami Jangan Terlalu Selesa Membiarkan Isteri Hidup Berdikari & Menguruskan Hidupnya Seorang Diri

Renung-renungkanlah, moga ada perubahan dalam kehidupan anda.

Sumber: FB Nur Suhada

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI