Kredit: Tangkap Pictures

Dalam hubungan cinta, terutama hubungan panjang, mungkin anda akan mula mempersoalkan status hubungan anda. Adakah dia benar-benar serius tentang anda atau hanya sekadar bermain dengan perasaan anda.

Sehingga anda tidak berhenti-henti berfikir mengenainya, berikut adalah beberapa tanda bahawa si dia adalah serius dalam mewujudkan hubungan dengan anda.

1. Lebih terbuka mengenai kehidupannya

Apabila seorang lelaki bercakap tentang kehidupannya seperti keluarga atau masa lampau, ini bermakna dia percaya dan menganggap anda seorang yang penting dalam hidupnya. Walaupun cerita itu tidak begitu menarik seperti drama Korea yang boleh membuat anda menjerit histeria apabila anda mendengar apa yang dia katakan, percayalah, dia rasa dihargai luar biasa.
Pada masa ini anda mula merasakan bahawa dia mahu menjalani hubungan yang lebih jauh atau lebih serius.

IKLAN

2. Minta saranan apabila membuat keputusan

Apabila dia keliru dalam membuat keputusan atau dalam masalah, dia tidak teragak-agak untuk menghubungi anda untuk berbincang dan meminta nasihat. Walaupun dia boleh meminta nasihat dari kawan rapat, tetapi anda adalah orang pertama yang dipilihnya kerana anda sangat bermakna kepadanya.

3. Mengetahui segala-galanya mengenai anda

Tanda si dia serius seterusnya ialah dia tahu segalanya yang berkaitan dengan anda. Bermula dari apa yang disukai sehingga apa yang anda tidak sukai. Dia mungkin tidak bertanya secara langsung, tetapi akan memerhatikan secara terperinci apa yang tindak-tanduk anda. Malah, dia juga bertanyakan kepada keluarga dan sahabat terdekat anda.

IKLAN

4. Mahu melakukan perkara-perkara bodoh demi anda

Biasanya seorang lelaki sangat jarang melakukan perkara-perkara bodoh kecuali dengan kawan-kawannya. Tetapi pengecualian untuk anda, pemilik hatinya. Apabila dia mahu melakukannya, itu bermakna cintanya untuk anda mengalahkan rasa bangga yang tertanam dalam fikirannya.

IKLAN

5. Mengenali rakan dan keluarga anda

Si dia rapat dengan keluarga dan orang terdekat, bermakna dia mula menunjukkan tanda-tanda keseriusannya dengan anda. Ini dilakukan supaya keluarga dan orang terdekat anda pasti bahawa dia adalah pilihan terbaik untuk anda dan mesti dipertimbangkan.

6. Lebih banyak bertindak daripada sekadar janji-janji semata-mata

Seorang lelaki yang serius tidak akan berjanji, tetapi lebih banyak pada tindakan. Ini dilakukan supaya anda yakin dan percaya bahawa dia adalah pasangan terbaik di antara yang terbaik dan layak menjadi teman hidup anda.
Jadi wanita, adakah teman lelaki anda melakukan perkara di atas untuk anda?

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI