Sejak beberapa hari lalu, tular di media sosial berkenaan gambar pengantin berbusana simple yang sangat cantik. Bukan sahaja ia menjadi bualan hangat, namun masing- masing warganet turut memasang angan-angan untuk memilikinya suatu hari nanti.

Rupa-rupanya buju kurung tradisional lengkap dengan Chiffon Keringkam bewarna biru muda itu dari butik pengantin, Teh Firdaus. Pasangan pengantin yang menggayakan busana tersebut dikenali sebagai Arif Azmi dan Tengku Ameera dan digayakan pada hari persandingan mereka.

Viral Baju Kurung Klasik ‘Teh Firdaus’ Simple Dan Kemas Buat Netizen Berangan

Viral Baju Kurung Klasik ‘Teh Firdaus’ Simple Dan Kemas Buat Netizen Berangan

Hasil pemerhatian di laman sosial pengantin, hari persandingan mereka sudah sebulan yang lalu, namun busana pengantin itu menjadi tumpuan kembali setelah pihak butik Teh Firdaus memuat naiknya di media sosial.

Rata-rata warganet memuji kecantikan busana itu, kata mereka baju tradisi selalu terbaik… elok macam pengantin berdua ni, tampak ayu dan menawan.

Viral Baju Kurung Klasik ‘Teh Firdaus’ Simple Dan Kemas Buat Netizen Berangan Viral Baju Kurung Klasik ‘Teh Firdaus’ Simple Dan Kemas Buat Netizen Berangan

Cantiknya pakai simple gini… Pretty nya baju macam ni. Nnti kahwin nak baju macam ni sangat simple.

IKLAN

Lawanya simple tapi kenapa aku rasa macam naik seri dia.

OMG CANTIKNYAAA BAJU DIA!

IKLAN

Kemas je kan dia pakai. Takdala semak dengan labuci sana sini.

IKLAN

Songket, seni warisan kita… yang kian dilupai.

Jarang tau nak jumpa lelaki sekarang yang nak pakai baju Melayu Johor ni.

Gambar : Teh Firdaus