Asam garam rumah tangga antara suami dan isteri mesti akan ada perselisihan faham satu sama lain.Dalam rumah tangga anda haruslah ada sifat bertolak ansur.

Bagi wanita anda perlu tahu batas anda sebagai seorang isteri. Jangan bersikap sehingga boleh membuat suami anda tidak suka. Jom lihat di bawah ini anda ada atau tidak perangai seperti ini. Bahaya!

1. Pentingkan diri sendiri 

Image result for perempuan pentingkan diri sendiri

Mereka yang perangai sebegini selalunya tidak mengambil endah orang lain. Wanita sebegini hanya sibuk dengan keperluan diri sendiri sahaja sampai suami pun dia tak kisah. Jangan macam ini ok!

2. Suka cakap bohong

Image result for perempuan

IKLAN

Semua orang tak suka kena tipu. Sama seperti diri kita juga tidak suka ditipu orang lain. Olehitu, elakkan daripada bersikap yang terlalu berahsia sampai sanggup berbohong.

3. Bercakap kasar

Wanita yang bercakap kasar sangat tidak disukai oleh lelaki. Bercakaplah dengan nada yang lembut kepada suami anda, jangan sampai menimbulkan kemarahan suami!

IKLAN

4. Suka susahkan keadaan

Image result for wanita dan suami bergaduh

Mereka akan dianggap suka menyusahkan keadaan apabila ingkar apa yang diberi. Jika untuk tujuan kebaikkan, patutlah arahan suami anda. Jangan buat keadaan menjadi huru-hara.

IKLAN

5. Tidak bertanggungjawab

Related image

Mereka dikatakan tidak bertanggungjawab apabila selalu lepas tangan dan membiarkan tugasan yang sepatutnya diberi kepada suami. Dalam rumah tangga bekerjasama itu penting. Keluarga adalah tanggungjawab anda berdua.

6. Keras kepala

Image result for wanita dan suami bergaduh

Wanita keras kepala agak sukar dibentuk kerana mereka ini tidak mahu dengar cakap orang lain. Elakkan jika anda ada perangai ini!