Selain pengantin, di dalam kebanyakan majlis kahwin, pengapit atau dayang-dayang juga bakal mencuri perhatian mata-mata yang memandang. Risau tentang warna pilihan,admin sediakan beberapa warna pilihan buat bridesmaid yang sesuai buat majlis kahwin. Yang penting, pilihan warna jangan overshadow pengantin tau!

PINK + BABY BLUE

PURPLE + LIGHT PURPLE

SOFT PINK + MINT GREEN

SOFT PINK + MIX COLORS

LIGHT PURPLE + GREY

MINT

SOFT PINK

IKLAN

PEACH

ROYAL BLUE + GREY

Bagi tona warna yang nampak kaya dan eksklusif, warna biru royal juga semakin mendapat tempat di hati ramai para pengantin. Ada yang memilih warna royal blue ini sebagai warna tema majlis dan ada juga yang menjadikannya warna tema untuk baju bridesmaid melayudan dulang boys. Jika dikenakan dengan tudung putih atau sampin putih, ia akan menghasilkan satu gabungan yang ‘meletup’!

BABY BLUE

MAROON + KAIN BATIK

IKLAN

PEACH +PURPLE

GREEN + SILVER

CREAM

PINK + KAIN BATIK

SILVER +PINK

IKLAN

DEEP PURPLE + GREY

ORANGE 

PINK + LACE

PINK + MAROON

BLUE

PINK + PATTERN

Ketika majlis pertunangan selebriti Hanis Zalikha dan Hairul Azreen, mereka telah memilih warna light purple dan floral top untuk dijadikan design baju bridesmaid. Warna ini juga sememangnya boleh dijadikan inspirasi oleh bakal pengantin di luar sana. Tambahan pua, ia sangat masuk dengan baju pengantin warna peach dan pink muda. Gabungan warna light purple, peach dan light pink memang menjadi dan nampak sangat eksklusif dan mahal. Yang pastinya, ia pasti mudah untuk dipadankan dengan tudung warna lembut.