Wanita sering kali bimbang apabila bertambahnya usia lebih-lebih lagi apabila mencecah usia 30-an. Kononnya wajah mereka akan mula menampakkan garis-garis halus yang akhirnya membuatkan wajah kelihatan tua.

Wanita sering kali bimbang apabila bertambahnya usia lebih-lebih lagi apabila mencecah usia 30-an. Kononnya wajah mereka akan mula menampakkan garis-garis halus yang akhirnya membuatkan wajah kelihatan tua.

Namun jangan bimbang! Setelah membaca alasan-alasan ini pasti anda akan tersenyum bangga dan rasa diri bertuah menjadi wanita di usia tiga siri.

IKLAN

1. Percaya pada diri   

Kajian oleh House of Fraser terhadap 2,000 wanita menemukan bahawa wanita biasanya lebih bahagia dan percaya diri pada usia 30-an sehingga penampilan fizikal mereka kelihatan lebih menarik di mata lelaki. Kesan daripada rasa bahagia dan percaya diri inilah membuatkan wanita terlihat seksi di mata lelaki.

2. Tampak lebih seksi

Pada usia 34 tahun, wanita merasakan diri mereka paling seksi. Walau bagaimanapun hasil kajian oleh House of Fraser mengatakan wanita tidak memerlukan lelaki untuk merasakan diri mereka menarik dan seksi, sebaliknya akan rasa seksi apabila mereka dikelilingi oleh sesama wanita hebat dengan gaya yang hebat.

IKLAN

Kajian ini dipersetujui oleh wanita bahawa rasa seksi itu tidak hanya terletak pada penampilan semata-mata. Seksi digambarkan daripada segi bagaimana seseorang wanita itu mampu mengendalikan hidupnya dan 84% mengatakan bahawa perasaan bahagia dan menerima diri sendiri seadanya merupakan kunci keseksian seseorang wanita.

3. Punya hubungan percintaan yang lebih baik

Kebanyakan wanita dalam usia 30-an berada dalam hubungan jangka panjang ataupun sudah berkahwin. Hubungan jangka panjang ini secara tidak langsung akan meningkatkan kepercayaan diri mereka. Dalam kajian terhadap responden wanita berusia 30-an, 34% mengatakan bahawa mereka sedang menjalinkan hubungan percintaan yang lebih baik.

IKLAN

4. Pengalaman hubungan intim

Wanita yang sudah berkahwin dan menjalinkan hubungan jangka panjang ketika usia 30-an ternyata memiliki pengalaman hubungan intim yang lebih baik. Kajian menemukan 26% wanita lebih percayakan diri mereka saat melakukan hubungan intim. Malah 1 daripada 10 responden wanita mengaku bahawa dorongan seksual mereka meningkat di usia 30-an.

5. Yakin dalam komunikasi intim

Saat mencapai usia ini, wanita dikatakan lebih berani untuk mengungkapkan keinginan terhadap pasangan saat melakukan hubungan intim. Mereka juga lebih terbuka untuk membincangkan tentang hubungan intim bersama pasangannya. Eksplorasi terhadap aksi hubungan intim yang lain dari kebiasaan bersama pasangan akan menjadi lebih mudah kerana komunikasi anda berdua semakin lancar dan terbuka.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI