Baru sampai di rumah terus mesej padahal baru saja jumpa. Itulah yang selalu kita alami dengan pasangan kita. Kedua-duanya sibuk bekerja dan mencari rezeki untuk membina masjid yang baru sahaja di bina.

Memang seronok dapat berhubung dengan tersayang walaupun ketika itu mereka sedang bekerja. Tetapi hanya kerana zaman teknologi, anda perlu menghantar mesej setiap minit kepada pasangan anda. Secara tidak langsung mungkin kita telah menggangu kerja si dia.

Sebenarnya ada cara lain yang anda boleh lakukan untuk merasa si dia sentiasa di hati. Fikirkan juga pada pasangan anda, mesti kedua-duanya faham. Ada cara yang lebih sweet dan comel anda boleh cuba. Jom lihat.

1.Tulis surat dan letak dalam briefcase/ Beg si dia

via GIPHY

Wah, sejuk hati si dia bila dapat surat sebegini. Manalah tahu mungkin masa itu dia sedang stress kerana hal kerja, tiba-tiba terjumpa surat yang anda tulis. Itu boleh menaikkan semangatnya untuk melakukan kerja kerana teringatkan anda.

 

2. Buatkan makanan tengahari dan beri kejutan

IKLAN

via GIPHY

Tidak perlu hidangan yang terlalu berat dan susah. Buatlah yang memadai sahaja seperti makanan kegemaran. Letakkan di dalam bekal lauk dan hantar kepada pejabatnya untuk seperti waktu lunch untuk makan bersama.

 

3. Dinner date

via GIPHY

IKLAN

Setelah penat seharian bekerja, malam adalah waktu anda patut bersama. Bawanya keluar makan malam di tempat yang istimewa supaya dia merasa di hargai. Bukankah itu lebih manis?

 

4. Ambil masa 15 minit dengan telefon

via GIPHY

Tidak perlu mesej, tapi cukuplah mengambil masa 15 minit untuk menghubunginya, sekadar bertanya khabar , apa yang dilakukan hari ini, bagaimana hari anda berdua, mengenai kerja dan sebagainya yang ringan. Ia dapat mengubati rindu mendengar suara satu sama lain, lebih-lebih lagi jika anda terjebak dalam long distance relationship.

IKLAN

 

5. Hantar gambar paling comel

via GIPHY

Daripada anda menganggunya dengan terus menghantar mesej, anda boleh menghantar gambar anda sendiri kepadanya ataupun selfie. Apa yang anda mahu hantar adalah terpulang kepada anda. Gambar seperti yang comel, kelakar, seksi, asalkan sesuatu yang membuatkan dia happy bila melihatnya. Jangan lupa selitkan mesej ringkas paling sweet atau gurauan senda.

 

Sumber : wanista

 

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI