Sedar atau tidak anda mungkin seorang yang bermasalah jika anda ada ciri-ciri ini dalam hubungan anda dan si dia.

Tapi itu tidak bermakna anda adalah penyebab rosaknya hubungan anda. Mungkin perlunya memperbaiki dan mengawal perasaan daripada benda yang negatif. Apa kah itu? Lihat di bawah.

Anda Mungkin Seorang Yang Bermasalah Dalam Hubungan Jika Ada 7 Tanda Ini!

1. Anda biarkan pasangan anda lakukan semuanya

Salah satu penyebab anda mungkin bermasalah adalah dengan anda membiarkan segalanya dilakukan oleh pasangan anda, walhal anda boleh lakukannya bersama.

2. Anda tidak gembira dengan diri sendiri

IKLAN

Semua perkara yang anda lakukan tidak menggembira kan. Mengapa? Rupanya ia berpunca dari diri anda sendiri bukan pasangan.

3. Suka mengelak selepas bertengkar

Selepas bertengkar dengan pasangan anda lebih selesa untuk mendiamkan diri dan mengelak daripadanya. Sepatutnya anda dan si dia harus berbincang agar perkara ini tidak terus berlaku.

IKLAN

4. Bersangka buruk terhadap pasangan

Anda selalu bersangka buruk terhadap pasangan anda yang secara terangnya dia tidak melakukan apa-apa kesalahan yang mencurigakan.

5. Anda tak boleh mengaku kesalahan

IKLAN

Apabila ego menguasai diri, ini lah yang akan berlaku. Anda seperti tidak mahu mengalah dan tidak mahu mengaku kesalahan anda padahal memang anda yang lakukannya.

6. Anda tak kekal dalam topik apabila berhujah

Suka mengelak daripada soalan yang ditanya daripada berbincang dengan topik yang sepatutnya perlu dibincangkan. Anda sering menukar ke topik yang lain.

7. Anda anggap anda bukan daripada sebahagian masalah yang berlaku

Walaupun ianya adalah masalah anda bersama tetapi anda seolah-olah melepas tangan dan tidak kisah seperti tiada apa yang berlaku. Anda biarkan pasangan selesai seorang diri.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI