Awie Bakal Timang Anak

Tumpang bahagia melihat rezeki penyanyi dan pelakon, Awie yang bakal timang anak ketujuh dalam usia 55 tahun.

Mungkin ada yang menganggap apabila mengasuh anak pada usia semakin lanjut ia memenatkan.

Awie Bakal Timang Anak Ketujuh, Lebih Prihatin Bila Dah Berusia

Apatah lagi mahu melihat anak itu besar kelak, sedangkan pada usia itu kita sudah boleh berehat daripada melayan anak kecil. Apa pun, tanggapannya, ia bergantung pada empunya diri bagaimana menerima situasi tersebut.

Datuk Awie, 55, yang bakal menimang anak ketujuh menganggap dikurniakan anak pada usia lanjut satu cabaran buatnya agar kekal menjaga kesihatan.

Selepas Jatuh Sakit

Awie yang juga penyanyi Wings berkata, tidak patut baginya atau sesiapa saja yang seusianya akan mendapat anak tetapi selepas itu jatuh sakit.

Awie Bakal Timang Anak Ketujuh, Lebih Prihatin Bila Dah Berusia

IKLAN

“Kasihanlah pada isteri dan anak-anak. Ini saya fikir-fikir, Allah bagi saya cabaran ini untuk saya jaga kesihatan elok-elok supaya dapat membesarkan anak-anak dengan sihat dan baik. Kalau tidak macam aniaya isteri.

“Orang ingat saya dapat cucu, rupa-rupanya dapat anak. Saya cuma reda. Lagipun ini isteri saya yang baru (ketiga). Dia pun baru ada seorang anak dan dia pun nak anak.

“Dia pun beritahu dengan anak-anak yang lain nak seorang lagi, mungkin dapat ‘pair’ perempuan pula kerana yang sekarang lelaki,” katanya.

Doakan Anak Perempuan

Menurutnya dia meminta isterinya, Sharifah Ladyana, 36, berusaha merealisasikan impiannya ini.

IKLAN

Awie Bakal Timang Anak Ketujuh, Lebih Prihatin Bila Dah Berusia

“Insya-Allah, doalah ini anak perempuan untuk dia. Kalau nak dikatakan anak-anak saya yang besar boleh bantu jaga pun tak juga kerana seorang dah di luar negara.

“Seorang lagi nanti pun akan ke luar negara juga. Tinggallah saya dan anak-anak kecil. Dua lelaki dah duduk luar (asrama). Tinggallah saya dengan yang kecil. Lagi dua tinggal dengan ibunya.

“Saya kalau tiada kerja akan bantu isteri. Tapi kalau ada persembahan saya kena tidur cukup-cukup. Misalnya kalau ada latihan untuk konsert, saya akan tidur berasingan,” katanya.

IKLAN

Kini Lebih Prihatin Pada Anak

Awie berkata, seiring dengan pertambahan usia, dia kini lebih prihatin terhadap anak berbanding dulu.

Awie Bakal Timang Anak Ketujuh, Lebih Prihatin Bila Dah Berusia

“Dulu muda lagi dan saya tak nampak. Kadang-kadang buat perkara bukan-bukan. Benda yang tak sepatutnya kita keluar pun kita keluar kononnya ada kerja, walhal tak perlu pun. Tapi sekarang kalau tak tengok anak, tak boleh.

“Kadang-kadang berpisah tiga empat hari pun boleh meleleh air mata. Saya lebih fokus. Dulu keluar sebulan pergi penggambaran boleh buat bodoh saja. Macam tiada anak. Itu beza umur,” katanya.

Memetik laporan berita online, Awie baru-baru ini teruja mengumumkan kehamilan isterinya. Dalam perkembangan berkaitan, Awie melahirkan kesyukuran kerana tiket Konsert Wings: The Rock Emperor, Kuala Lumpur Chapter yang bakal berlangsung di Stadium Malawati Shah Alam pada 16 Disember ini sudah dijual sebanyak 80 peratus

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI