Pemakaian gincu adalah pelengkap solekan seseorang wanita dan ianya menjadi satu perkara yang wajib kerana dengan memakai gincu, bibir anda akan terasa lembap dan keyakinan diri akan lebih terserlah.

Jika anda ingin memilih gincu pastikan ianya yang sesuai dengan bibir dan tidak mengeringkan serta bersesuaian dengan tona kulit anda agar tidak kelihatan seperti kurang sesuai ketika memakainya. Berikut beberapa jenis gincu yang berpatutan harganya yang mungkin salah satunya menjadi pilihan anda.

Bakal Pengantin Perlu Pilih Lipstick Yang Sesuai, Supaya Tak Nampak Terlalu Tua

Maybelline The Powder Mattes by Color Sensational Lipstick

Lipstick terbaik untuk kulit sawo matang dan bibir tebal

Warna yang menarik dari gincu jenama Maybelline ini sering menjadi perhatian para wanita yang gemar menggunakan rona-rona sensasi untuk bibir. Kali ini ia menampilkan gincu yang memberikan kesan dramatik untuk bibir anda. Teksturnya dihasilkan dari jenis serbuk berpigmen dan nektar madu untuk memastikan bibir kelihatan licin dan  menonjol sepanjang masa dengan sentuhan matte.

Bukan sahaja itu, dengan 17 pemilihan warna seperti Pink Potion, Make Me Blush, Coral Passion dan banyak lagi, untuk menyerlahkan lagi bibir plump anda agar tidak kelihatan pucat.

Bakal Pengantin Perlu Pilih Lipstick Yang Sesuai, Supaya Tak Nampak Terlalu Tua

IKLAN

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Soft Matte Lip Cream 

Lipstick matte cream terbaik

Pasti anda jatuh cinta setiap kali melihat rangkaian gincu dari NYX kerana dengan sentuhan matte, ianya memberikan kemasan yang cantik dan warna yang menakjubkan pada bibir. Lipstick ini terasa sangat ringan apabila dipakai dan mampu bertahan lebih lama pada bibir anda. Ditambah pula dengan formula gincu yang berbau wangi dan manis, membuatkan anda tidak mahu menanggalkannya.

Bakal Pengantin Perlu Pilih Lipstick Yang Sesuai, Supaya Tak Nampak Terlalu Tua

L‘Oreal Paris Color Riche Matte 

Lipstick rona gelap seperti coklat – sesuai untuk kulit putih/cerah

Gincu dari L’oreal ini membuatkan anda kelihatan lebih yakin kerana ianya memastikan bibir tidak merekah akibat kekeringan. Dengan rangkaian warna gincu yang dikeluarkan oleh Maybelline, bibir anda tampak seperti 3D dan ronanya sesuai untuk tona kulit putih mahupun gelap.

IKLAN

Diformulasikan dari minyak Jojoba dan minyak Canine untuk memastikan bibir tidak kering walaupun anda memakainya sepanjang hari. Hanya dengan sekali olesan, bibir anda tampil lebih licin, kemas dan berani.

Bakal Pengantin Perlu Pilih Lipstick Yang Sesuai, Supaya Tak Nampak Terlalu Tua

Silkygirl Matte Junkie Lip Cream 

Lipstick sesuai untuk remaja dan bibir sensitif

Rangkaian solekan dari Silkygirl ini dapat memastikan remaja juga dapat bergaya dengan gincu matte kerana harganya yang mampu milik. Gincu jenis cecair ini kekal pada bibir lebih lama, sesuai untuk remaja yang keluar bersantai bersama rakan-rakan atau keluarga kerana ianya tidak perlu dioleskan selalu.

IKLAN

Gincu matte ini didatangi dalam pelbagai rona pilihan iaitu retro, glamour, dolly dan banyak lagi. Anda tidak perlu risau kerana gincu matte ini jenis ringan, bebas haruman, paraben dan yang paling penting sesuai untuk mereka yang memiliki bibir sensitif.

Bakal Pengantin Perlu Pilih Lipstick Yang Sesuai, Supaya Tak Nampak Terlalu Tua

Revlon Super Lustrous – 460 Blushing Mauve

Lipstick matte tahan lama

Revlon hadir dalam 12 warna matte dan salah satu darinya adalah Blushing Mauve. Tekstur gincu ini jenis berkrim serta warnanya terdiri daripada rangkaian rona yang berimpak tinggi, membuatkan ketrampilan anda tampak penuh keyakinan.

Dengan formula yang licin dan sangat kemas, gincu ini membuatkan bibir anda kelihatan lebih menarik dan menonjol sepanjang masa. Lebih menarik tentang gincu ini adalah walaupun anda minum ataupun makan, ronanya tetap kekal di bibir.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI