Jerawat berpunya daripada kecederaan yang disebabkan oleh bintik putih (white head) dan bintik hitam (black head) di kulit anda; ataupun akibat pertumbuhan bacteria. Untuk sebab pertama, ia boleh berpunca dari tabiat gaya hidup atau sebab lain.

Mesti akan rasa kurang keyakinan diri sikit bukan jika kulit muka kusam dan berjerawat. Ini mungkin masalah yang timbul dari diri kita sendiri. Penjagaan makanan sangat penting untuk mendapatkan wajah yang ‘glowing’ namun jangan lupa produk penjagaan wajah juga perlu dititik beratkan. Jom kita lihat perkongsian daripada pengguna facebook Shehnaz Khan ini.

Image may contain: 1 person, sitting and closeup

Ok hari ni saya  nak share skincare rutin she everyday dan every weekend . Apa yang she apply kat skin untuk skin jadi flawless ,dan glowing . Inshallah bermanfaat . So far she dah konsisten 1 tahun . Alhamdulillah no peeling , and semua selamat . Puas hati, she normal skin tapi dlu she sensitif pakai slah skit muka naik ruam .Sekarang dah tiada.

Even kulit tak cerah mana. Tapi puas hati kulit bersih dan tak de msalah pakai barang drugstore. Nak kulit cantik datangnya dari dalaman dan luaran. Sesuai jenis yang macam saya tak suka mekap dan pentingkn penjagaan kulit sebab saya jenis cerewet tentang kulit.

  • Untuk kulit yang sentiasa kena panas cam she terdedag dgn matahari , she selalu sapu losyen ni . Serum tu bagus sangat . Recommend sangat . Memang boleh cerahkan tempat yang dah gelap expecially tangan dan kaki .

No photo description available.

 

  • First . Cuci muka ni she baru start pakai .sebelum ni pakai yang eversoft skinz yang korea ke jepun tah .tapi tak ada lak she terpaksa tukar. Memula nak tukar mmg kulit ttbe naik biji biji . Rasa cam pasir ..after 4 days ok dah balik sebab pakai bodypolish aurel tu  inlove sangat .Bodypolish tu pon best sangat ,sebelum apply makeup ke ape ke , memang licin mcm telur .ramai mua pakai bodypolish ni . Tyah nak letak ais batu ke concrler ke . Ok lah inlove gak. Cuci muka ni berapa ringgit tah .lupa .kulit jadi soft sangat .ikot kulit .yg bodypolish ni semua jenis kulit.

No photo description available.

 

  • Lepas cuci muka ,she pakai lah hadalabo ni .she tk thu function dia untuk apa tapi she pakai je kat kulit .almost 5 months dah kod.she pakai ni sbb she tak ada toner ni Untuk kasi kulit tu lembab sikitlah. And lepas tu baru pakai cc krim nutox ni . Memang bagus sangat, she pon suka jatuh cinta . Price agak keras tapi pakai sikit je dh cukup . Hmm ada dua code . Stu ntural stu light .ni light she tk suka sgt sbb dia cerah skit kan . So she pkai 5 titik je dhi skit pipi and dagu and hdung .dh boleh pergi opis dah.

No photo description available.

 

  • Ok yang ni fav sangat . Sumpah lah bagus sangat, she lepas cuci muka je semngu 3 kali akan sental kulit pakai ni . Memang bagus . Blackhead whitehead hilang trus !!!!!! Licin sangat ! . Masa apply tu mmg rasa cam panas2 sikit .maybe kulit she je kod cmtu . Tak thulah .tapi ni recomend sangat untuk orang yang ada masalah blachead .kompem hilang !

No photo description available.

 

  • Ni fav she gak .amboi semua fav aku hahahhaa. Ni pon best . Sblum she nak g kerja lepaa basuh muka ,she akan apply gsok2 manja . Then pakai krim cc pon halus sangat kulit .cm baby . Sungguh tak tipu .

Image may contain: 1 person