Untuk Capricorn, kerja adalah pilihan gaya hidup mereka, yakni boleh membuatkan percintaan satu cabaran besar. Individu yang tarikh lahirnya jatuh antara 22 Disember hingga 20 Januari cenderung untuk serius dan langsung tidak mempunyai sikap humor

Apabila anda ingin menakluki hati si Capricorn, mungkin anda akan menghadapi pelbagai halangan kerana mereka bersikap independent dan sukar. Capricorn sering disebut sebagai salah satu zodiak yang paling subar uituk didekati. Keperibadian mereka yang tertutup dan serius membuatkan mereka suka menyendiri, adakalanya sombong, kritikal, laser dan old fashion bahkan mementingkan diri juga.

Jika anda kaum lelaki bertemu dengan perempuan Capricorn, bersiap sedialah menghadapi kerenah si dia..

Cabaran Lelaki Dapat Girlfriend Bintang Capricorn, Kena Banyakkan Bersabar

Beri Perhatian
Perkara yang paling asas yang wajib anda tahu adalah dengan memberi sepenuh perhatian padanya. Cara ini sangat berkesan untuk mengambil hatinya. Tapi bukan sahaja si Capricorn, perempuan dengan zodiak lain juga suka diberikan perhatian asal tidak mengganggu kerjaya mereka.

IKLAN

Berikan Kejutan
Mereka sangat sukakan kejutan, terutamanya jika kejutan yang berbeza daripada biasa, mungkin juga yang tak pernah terlintas di fikirannya. Oleh itu, jadilah sekreatif mungkin untuk mengambil hatinya tapi jangan berlebihan pula takut dia tak berkenan pula.

Jadilah Lelaki Yang Bertanggungjawab
Wanita Capricorn adalah wanita yang bertanggungjawab. Oleh itu, untuk mengimbangi wataknya, anda juga mesti menjadi lelaki yang bertanggungjawab. Ini sangat penting kerana mereka menghargai tanggungjawab seseorang sebagai komitmen dan kesetiaan.

Jangan Kritik
Si Capricorn sangat suka apa yang dilakukan. Jadi apabila se seorang mengkritik perkara yang dia lakukan, dia mungkin tidak menyukainya. Tetapi kerana Capricorn adalah seorang wanita yang bijak, anda boleh mengkritiknya selagi dengan alasan dan matlamat yang jelas.

IKLAN

Cabaran Lelaki Dapat Girlfriend Bintang Capricorn, Kena Banyakkan Bersabar

Penampilan Yang Menarik
Perhatikan penampilan dan jadilah menarik. Wanita yang bercita-cita tinggi, terutamanya mereka yang pentingkan kesempurnaan cenderung untuk menyukai lelaki dengan ketrampilan yang sedap mata memandang, yang tidak selekeh dan bersih sentiasa. Di samping itu, penampilan yang menarik juga melambangkan martabat dan harga diri, dan wanita Capricorn menyukainya.

IKLAN

Adilah Penyabar
Capricorn umumnya keras kepala dan kaku. Mereka percaya apa yang mereka katakan atau lakukan adalah benar. Mereka juga jarang mengubah sudut pandangan atau perspektif terhadap sesuatu, jika A maka A.. bukan Z, O dan sebagainya. Jadi si lelaki cubalah jadi penyabar dan menerima personaliti mereka seadanya. Tegur secara baik, dia pasti akan menerima dan memperbaiki.

Walaupun adakalanya mereka cepat moody dan pemarah, tapi ingatlah mereka sangat setia bila berjumpa dengan lelaki yang tepat. Jadi selamat beramat dan semoga hubungan kamu baik-baik!

 

sumber : Wanista

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI