Mengimpikan sebuah rumahtangga yang bahagia dan dirahmati adalah impian ramai. Jika dahulu sering kali kita mendengar ramai yang inginkan ciri suami yang handsome, kaya berharta dan berpangkat besar. Adakah ini semua menjanjikan kesempurnaan? Tepuk dada tanya selera. Adakah anda inginkan suami yang sering menjadi tumpuan ramai kerana raut wajah tampan dan berharta atau ingin seorang imam dalam sebuah perkahwinan, yang mampu membimbing dan mendidik anda kejalan yang lebih baik dan sempurna.

Pastinya sejuk hati ibu bapa jika anak gadis mereka membawa pulang calon yang cukup dengan ciri islam ini. Jika kita ingat kembali ciri-ciri suami di dalam Islam ialah yang pertama, kuat iman serta beragama islam dan yang seterusnya barulah paras rupa, keturunan dan kemampuan. Jika ini lengkap barulah boleh dipilih menjadi calon suami. Persoalanya di sini ramaikah Ustaz Muda di luar sana bersedia untuk memperisterikan wanita-wanita diluar sana dan membimbing mereka ke jalan yang di redhai? Atau ustaz hanya melihat wanita-wanita yang telah berhijab dan sempurna sahaja? Bagaimana pula dengan yang masih baru bertatih di dalam mendekatkan diri dengan agama.

IKLAN

Setelah drama NUR yang ditayangkan di dalam sebuah stesen televisyen swasta baru-baru ini menjadi trending anak-anak gadis mengimpikan Uztaz Muda sekacak Syafiq Kyle yang memperisterikan Amyra Rosli dan membimbingnya kejalan benar setelah dengan apa yang dilalui Amyra sejak kecil lagi. Gadis lorong yang ingin berubah dengan sepenuh jiwa ini telah mencuri hati Ustaz Muda buat kali pertama mereka bertentang mata di Masjid yang Ustaz ini sering memberi kuliah setiap subuh.

IKLAN
IKLAN

Drama ini membuatkan ramai anak gadis khayal dengan epilog cinta mereka. Bertemu jodoh di masjid satu kepastian bahawa orang yang menjejakkan kaki ke masjid adalah orang yang kuat imannya. Bukan itu satu tanggapan dan pandangan masyarakat sahaja. Tidak kira di mana anda bertemu jodoh pastikan ciri yang sempurna dan mengikut islam ini ada pada bakal suami anda. Restu keluarga juga penting untuk seseorang itu bahagia di dalam rumahtangga.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI