Dengar macam pelik je kan? Iyalah, kebanyakkan daripada kaum lelaki ni dia lebih suka mencari wanita yang meletakkan dirinya di tempat utama. Tetapi, itu kalau dah berkahwin. Tidak boleh tidak, isteri wajib mengutamakan suami terlebih dahulu.

 

Dalam percintaan, kasih sayang diperlukan dari kedua-dua belah pihak. Baik wanita atau lelaki, masing-masing cuba mencari pasangan yang sempurna di matanya. Ada yang pandang rupa paras, ada yang melihat ketinggian ilmu dan ada yang suka melihat keperibadian secara menyeluruh.

 

Sebab ketika dilamun cinta, ramai wanita yang akan meletakkan teman lelaki lebih tinggi dari keluarga. Sikit-sikit sebut nama teman lelaki. Belajar memasak pun untuk teman lelaki. Sampaikan ada wanita yang boleh tinggalkan keluarga untuk ikut teman lelaki.

 

Tapi, andai anda bertemu dengan wanita yang meletakkan keluarganya terlebih dahulu, janganlah lengah-lengahkan berkahwin. Kerana mereka memiliki kehebatan lain yang membuatkan anda lebih sayang kepada bakal isterimu.

IKLAN

 

  1. Tidak memaksa

Wanita yang pentingkan keluarga tidak memntingkan diri sendiri. Mereka tahu siapa yang perlu diberi keutamaan. Dalam apa keadaan sekalipun, mereka cuba untuk memahami situasi anda dengan baik. Saat kawan-kawan lain sibuk berumahtangga, wanita yang pentingkan keluarga tidak akan memberi paksaan untuk anda mengahwininya.

 

 

IKLAN
  1. Penyayang

Wanita yang pentingkan keluarga berbanding teman lelaki ni penyayang orangnya. Mereka memilih perkara yang lebih utama iaitu ibu bapa dan keluarga berbanding orang lain. bayangkan apabila berkahwin nanti, anda akan menjadi keutamaannya pula.

 

 

  1. Peramah

Wanita begini lebih pandai beramah mesra dengan orang tua. Pasti keluarga anda akan mudah terpikat dengan caranya dan selesa apabila berbual. Malah mereka juga memiliki skil untuk mengambil hati orang yang lebih tua dan orang lain.

IKLAN

 

 

  1. Tak lokek hulur bantuan

Jika mereka boleh menghulurkan bantuan kepada keluarga sendiri, pasti mereka juga tidak berkira untuk membantu orang lain terutamanya teman lelakinya sendiri. Menghulur bantuan bukan hanya dari segi kewangan tetapi dari segi tenaga, khidmat nasihat dan banyak lagi.

 

 

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI