Apa ciri wanita yang menjadi idaman lelaki? Perlu ambil tahu ye wanita di luar sana, jangan ambil remeh nanti bila di tinggal kekasih dalam beberapa bulan tongkat dagu la… jangan salahkan takdir pula. Bagi wanita yang di luar sana InsyaAllah beberapa tip dan cara untuk para wanita diluar sana agar mudah memikat lelaki idaman anda. Bukan mudah nak memikat orang yang kita idamkan sehingga tidur tak lena, mandi tak basah, makan terlajak kenyang sampai perut buncit tanpa sempadan itu cara membinasakan diri sendiri.

1.Lelaki tertarik pada wanita yang cantik

Cantik ini sebenarnya subjektif. Kalau seseorang itu merasa cantik dalam dirinya InsyaAllah dia akan kelihatan cantik. Ini bukan perasan atau syok sendiri tapi ini adalah yakin dengan pemberian Allah. Confident level kena tinggi dan bertempat ye, jangan riak berdosa. Maka bersiaplah selalu agar tampil cantik dan jelita sepanjang masa. Sejuk mata memandang.

2. Sifat keanak-anakan

Percayalah bahawa wanita yang ada sifat keanak-anakan dapat menarik hati orang lelaki, sebab sifat lelaki ini dia nak menjadi hero, nak membela. Orang lelaki ini dia nak macho. Dia nak menjaga, membela, mengawal, membimbing dan juga melindungi wanita. Sesekali macam budak tadika apasalahnya kan…comel, cute
gitu.. Tapi ingat jangan terlalu over nanti nampak macam orang gila dan tua-tua nak merengek..

3. Berakhlak tinggi.

Sudah semestinya semua lelaki di luar sana suka akan sifat wanita yang berakhlak. Sopan santun,lemah lembut ada sifat-sifat wanita timur. Jangan orang timur nak buat perangai macam sikap orang barat. Ingat! Orang barat pun tertarik dengan wanita timur okay!

IKLAN

4. Beragama

Tanyalah mana-mana lelaki di luar sana siapa tak nak wanita yang beragama? Segarang-garang dan sekeras-keras lelaki itu pasti dia nak kan isterinya beragama. Kalau dia dah huru-hara tak akanlah pasangannya pun nak yang haru biru juga. Wanita yang beragama ini adalah perintah Allah. Solat 5 Waktu dan sebagainya.

5. ‘Beauty with brain’– bijaksana

Bijaksana merupakan salah satu sifat-sifat wanita yang menjadi idaman lelaki iaitu pandai. Tapi ingat lelaki pun menyampah juga kalau yang menunjuk-nunjuk kepandainnya. Kalau tak tahu cakap saja tak tahu jangan buat-buat tahu. Lumrah orang lelaki memang suka tengok wanita cantik yang seksi tapi nak jadikan isteri sebenarnya tidak sekadar syok bawa kehulu kehilir saja. Faham-faham lah ye wanita di luar sana.

IKLAN

6. Lelaki tertarik dengan wanita yang memahami

Lelaki cukup tertarik dengan sifat wanita yang memahami iaitu gerak hati yang kuat. Kurang membebel, tak perlu cakap berulang kali dah faham apa nak buat. Pendek kata bijak berdikari. Tidaklah asyik hendak berkepit 24jam. Rimas kak oi…

7. Tidak terlalu cemburu

Nak cemburu boleh, bertempat ye. Kalau tak cemburu langsung pun tak boleh nanti dia ingat tak sayang pula. Kalau terlewat balik rumah atau menjemput anda di tempat kerja jangan la nak melompat naik angin cepat sangat, tanya elok-elok kan sweet.

IKLAN

8. Kuat memberi sokongan- Moral Support

Tidak kisah dalam apa jenis bentuk pun, sokongan anda sebagai seorang teman istimewa dalam hatinya akan cukup bermakna jika anda bijak memberi semangat kepadanya. Orang lelaki ni pun maja juga mereka pun perlukan perhatian. Kalau boleh dengar lah keluh kesah mereka kadang-kadang ye.

9. Tergoda dengan wanita yang sejuk mata memandang

Sejuk mata memandang, bukan rupa sahaja, perangai, akhlak, pertuturan, dalam tip di atas dah ada yang dinyatakan.

10. Ada kesamaan dan keserasian

Minat yang sama mendorong mereka untuk lebih ingin mendekati seseorang wanita itu. Persamaan ini memudahkan anda berkogsi minat yang sama tidaklah seperti langit dan bumi.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI