Dalam melayari alam berumah tangga, kadang-kadang terasa bahagia dan ada masanya terasa seperti tidak dihargai ekoran kesibukan pasangan. Ini akan menyebabkan manis cinta yang dipupuk sejak zaman bercinta bertukar menjadi tawar.

Malah, disebabkan penat mencari rezeki dan membesarkan anak selain tekanan ekonomi keluarga yang sering dipendam menjadi punca pertelingkahan serta pergolakan dalam sesebuah perkahwinan.

Bukan itu sahaja, letih yang melampau juga menjadi antara punca kurangnya interaksi dalam hubungan serta tiada lagi masa dihabiskan bersama untuk bercuti atau makan di luar.

“Dalam Perkahwinan Kita Mencari Persamaan, Bukan Perbezaan Memanjang”

Keserasian Mantap Wujudkan Kegembiraan

IKLAN

Di manakah tahap perkahwinan kita?Bahagia atau sengsara?Sebenarnya,jawapan sekarang tidak penting jika kita ada kesanggupan dan bersedia untuk belajar demi memperbaiki keadaan. Untuk mencari kebahagiaan,kita perlu tahu apakah pasangan kita sebenarnya jodoh kita.Jika sudah berkahwin,ini satu langkah bagi mengenali pasangan anda dengan lebih mendalam.Langkah terpenting di dalam mengenali pasangan masing-masing ialah:

1) Terima Perbezaan

Anda sepatutnya boleh menerima perbezaan anda dan pasangan.Cuba sesuaikan diri anda dengan perbezaan dan kemudian cari persamaan dengan pasangan anda.Mungkin dari segi hobi,sukan atau apa-apa sekalipun.

IKLAN

2) Kenali Diri Anda

Kenali diri sendiri,baru anda tahu apa yang pasangan anda harapkan.Contohnya,anda perlu tahu makanan kegemaran anda,berapa banyak garam atau gula yang anda suka kerana hanya selepas itu barub pasangan anda dapat melakukan perkara betul.

“Dalam Perkahwinan Kita Mencari Persamaan, Bukan Perbezaan Memanjang”

IKLAN

3) Kenali Personaliti

Fahami personaliti pasangan anda. Ada orang tidak suka dipuji dan ada yang sebaliknya.Oleh itu,fahami personaliti anda berdua supaya tiada berlaku percanggahan pendapat.Langkah di atas adalah untuk mengenali pasangan.Persoalannya,bagaimana pula dengan yang belum ada pasangan.Jangan khuatir kerana setiap orang dilahirkan ke dunia ini berpasang-pasangan.

Jodoh anda ada di luar sana. Langkah pertama untuk bertemu jodoh ialah dengan menambah kenalan dalam persekitaran positif.Sementara itu,keintiman bukan sekadar hubungan fizikal,mental dan spiritual.Ia juga gabungan keseluruhan kombinasi komponen bagi mana-mana pasangan.

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI