Aksesori atau perhiasan ini dipakai oleh wanita menjadikan dirinya lebih yakin dalam satu-satu penampilan. Selain itu, aksesori ini sememangnya sudah tidak asing lagi dengan wanita.

Umpama irama dan lagu, aksesori perhiasan dan barangan kemas dengan wanita tidak dapat dipisahkan. Tanpa aksesori atau barangan kemas, tidak lengkap penampilan mahupun gaya seseorang wanita.

Ekspresikan Hari Kekasih Penuh Rasa Cinta Dengan Perhiasan Elegan

Dalam pemakaian aksesori, ada peraturan dipanggil ‘Rules of Five’ yang mana menerangkan bagaimana aksesori boleh menyerlahkan penampilan seseorang.

Pertama ialah aksesori cincin yang mana berpandukan prinsip asas ‘less is more’ dengan satu tangan hanya dihadkan kepada satu jenis cincin.

Ekspresikan Hari Kekasih Penuh Rasa Cinta Dengan Perhiasan Elegan

Kedua dan ketiga peraturan mengenakan gelang dan jam tangan, iaitu hanya satu tangan sahaja bagi setiap aksesori berkenaan. Jika pakai gelang di tangan kiri bermaksud jam tangan haruslah dipakai pada tangan kanan.

IKLAN

Rantai dan loket yang mana motif dan jenis bersandarkan pada pilihan pakaian individu.

Kalau berbadan berisi sebaiknya pilihan geometri kerana memberi visual lebih baik berbanding mengenakan motif bulat.

Turut menjelaskan peraturan akhir iaitu membabitkan pemakaian anting-anting yang boleh ditukar dengan pemakaian kerongsang pada wanita bertudung.

Ekspresikan Hari Kekasih Penuh Rasa Cinta Dengan Perhiasan Elegan

IKLAN

Untuk pemakaian kerongsang, penggayanya perlu mengehadkan penggunaan kerongsang besar tidak melebihi saiz tiga jari agar tampak lebih bergaya.

Hari Valentine selalu menjadi momen penting dan dipenuhi dengan rasa cinta dan kasih sayang. Untuk mengekspresikan rasa cinta pada pasangan, Pandora kembali menawarkan perhiasan yang elegan dan manis untuk dijadikan pilihan.

Ekspresikan Hari Kekasih Penuh Rasa Cinta Dengan Perhiasan Elegan

IKLAN

Seiring naluri wanita yang sentiasa mahukan sesuatu yang nampak cantik, Pandora menampilkan koleksi terbaru aksesorinya sempena sambutan hari kekasih 2023.

Setiap wanita tanpa mengira usia pasti sukakan aksesori seperti rantai leher, gelang tangan, cincin dan anting-anting bagi melengkapkan penampilan supaya tampak lebih anggun dan menawan.

Ekspresikan Hari Kekasih Penuh Rasa Cinta Dengan Perhiasan Elegan

Raikan cinta bersama yang tersayang dengan menjadikan koleksi ini antara yang manis dan sarat dengan rasa kasih sayang. Semua koleksi ini mempunyai keunikan dan keindahan tersendiri dalam menterjemahkan makna sebenar penghargaan kepada insan tersayang.

Tak hanya untuk pasangan, Pandora turut memberikan pilihan terbaik bagi anda yang ingin memberikan hadiah bagi sahabat. Jajaran charm dan charm bracelet yang didominasi dalam warna perak menjadi pilihan hadiah terbaik!

Sumber: Harian Metro

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI