Jangan menipu pasangan anda

Siapa yang suka ditipu, dalam perhubunga bukan? Jangan sesekali memulakan penipuan di dalam perhubungan ini akan memberi kesan yang atidak baik di dalam perhubungan. Jika sudah mula menipu alamatnya perkara ini akan berulang kali. Seronok menipu ni sebenarnya, tetapi Allah maha kaya ia akan membalasnya dengan secara tidak langsung. Jangan menyesal kemudia hari ya.

Selalu bersama

Dalam mengejar hari- hari yang terlalu sibuk apa kata anda bahagikan masa yang sebaiknya. Jangan kata anda ada masa bersamanya tetapi tatkala duduk bersama, telefon pintar masih di tangan, itu tidak pintar ye. Sama seperti anda tidak ada bersama dia.maksud luangkan masa itu adalah serinng bercakap dan mendengar kisah peribadi pasangan anda ini akan membuatkan dia berasa dia wujud dalam hidup harian anda.

Jangan berpura-pura

Jadilah diri sendiri di depan pasangan anda, jika mempunyai perselisihan faham jangan kali menuding jari terhadap orang lain. Lihat diri sendiri dahalu dan kemudian berterus terang apa yang anda tidak suka dan apa yang anda tidak inginkan kerana setiap masalah ada jalan penyelesaian.

IKLAN

Minta maaf dengan ikhlas

Kalau anda ada melakukan kesilapan pada pasangan anda, amalkan dengan meminta maaf secara berdepan dan jangan sesekali berselindung dari kesalahan yang anda lakukan. Cuba sesekali tinggalkan nota mohon maaf dengan seikhlasnya, pasti hatinya tersentuh dengan permohonan maaf tersebut.

IKLAN

Selesaikan masalah dengan secepat mungkin

Bila bergaduh atau berselisih faham jangan sesekali membiarkan ia berlarutan. Cuba selesaikan dengan cepat dan bawa bincang dengan baik. Jika dibiarkan dengan lama ia akan menggundang stress pada anda dan pasangan anda. Inilah yang berlakunya punca mencari orang lain untuk bercerita.

IKLAN

Jangan sesekali keluarkan perkataan ingin putuskan hubungan

Walau marah sekali manapun jagan pernah lafazkan kata-kata ini. Perkataan ini adalah perkataan negetif. Ini akan membuatkan pasangan anda berasa terancam dengan perhubungan bersama anda dan mula berasa ragu-ragu untuk mempercayai anda dalam hubungan ini.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI