Ahmad Zakwan & Nur Sabrina Percaya Cinta Pandang Pertama

Siapa sangka pertama kali melihat Sabrina, Zakwan terus suka dan jatuh cinta. Semuanya bermula sewaktu Zakwan interview Sabrina. Ini baru lah dikatakan cinta pandang pertama!

 

Ini Baru Cinta Pandang Pertama! First Time Jumpa Masa Interview Terus Suka. Tak Sangka Ke Jinjang Pelamin

 Detik Perkenalan Perkenalan

Kami bermula dari sesi interview. Zakwan ialah interviewer saya. Dari situlah bermulanya putik cinta kami. Boleh dikatakan cinta pandang pertama dan perasaan kami mutual dari mula kami berkenalan hingga kini Tidak mengambil masa yang lama, selepas bertunang pada bulan Oktober tahun lepas, selepas persetujuan daripada kedua belah keluarga, pada Mac tahun ini kami bersetuju untuk bernikah.

IKLAN

Ini Baru Cinta Pandang Pertama! First Time Jumpa Masa Interview Terus Suka. Tak Sangka Ke Jinjang Pelamin

Keistimewaan Pasangan

Bagi saya, Zakwan seorang yang bertanggungjawab, komited dengan kerja dan hubungan kami. Dia juga sentiasa memberikan komitmen dan bekerja keras dengan setiap kerja yang dilakukan. Itu yang membuatkan saya jatuh cinta. Bagi Zakwan pula, Sabrina seorang wanita yang sangat istimewa kerana dia boleh tahan dan sabar  dengan perangai dan komitmen yang saya tanggung. Seorang yang ringkas tapi sangat bermakna buat saya.

IKLAN

Detik Lamaran

Lamaran yang dibuat oleh suami saya sangat kelakar. Saya dilamar selepas 3 minggu kami berjumpa. Momennya ialah saya menyuruh dia untuk berhenti vape dan jawapan spontan, Zakwan kata dia akan berhenti selepas kahwin. Dengan niat bergurau saya kata “oklah kalau macam tu kita kahwin minggu depan”. Zakwan diam seketika dan dengan serius dia membalas “how about end of this year”.  Perasaan saya bercampur ketika itu. Tidak sangka dengan niat bergurau, dia serius untuk melamar saya. Saya menerima dengan hati terbuka.

IKLAN

Ini Baru Cinta Pandang Pertama! First Time Jumpa Masa Interview Terus Suka. Tak Sangka Ke Jinjang Pelamin

Destinasi bulan madu

Walaupun kami belum berbulan madu kerana beberapa faktor, tetapi lokasi pilihan kami salah satunya ialah Bandung. Kami memilih Bandung kerana ia mempunyai pelbagai kawasan yang menarik dan cantik. Kedudukan tanah tingginya juga mampu memberikan suasana nyaman dan sesuai untuk pasangan yang ingin berbulan madu.

 

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI