Ini ciri-ciri wanita yang sangat didambakan lelaki, kalau boleh jangan manja terlebih, lelaki rimas nanti.

Jadilah Tunang Dan Isteri Yang Memahami Pasangan, Janganlah Clingy Sangat

TAK KACAU KERJA ANDA

Sekiranya teman wanita anda benar-benar memahami jadual harian anda, si dia tak akan sibuk-sibuk mesej atau cuba menelefon anda setiap 5 minit. Itu tanda-tanda teman wanita yang clingy dan asyik nak berkepit dengan anda.

Adakalanya anda perlu bekerja sehingga lewat malam kerana inginkan kenaikan pangkat yang telah ditunggu sekian lama. Jika pasangan anda tidak cemburu, tidak syak wasangka terhadap anda kerana pulang lewat dan sentiasa menyokong usaha gigih anda di tempat kerja, maka mungkin si dialah wanita dunia akhirat buat anda.

 

BAD MOOD, TAPI BOLEH BERITAHU SEBABNYA

Kebiasaannya wanita suka menyimpan perasaan taknak luahkan kepada pasangan. Mereka fikir orang lelaki ni mempunyai kuasa psikik boleh membaca apa yang ada dalam kepala mereka. Tahu-tahu saja dah tarik muka masam dan tak mahu balas mesej.

IKLAN

Anda sangat bertuah sekiranya mendapat pasangan yang boleh memberitahu dengan jujur kenapa dia bersikap dingin ataupun kenapa dia berasa marah dengan anda. Inilah yang dikatakan komunikasi paling berkesan.

Jadilah Tunang Dan Isteri Yang Memahami Pasangan, Janganlah Clingy Sangat

TERIMA SEADANYA

Ada sesetengah wanita yang mengejar rupa, harta, pangkat dan tahap populariti dalam memilih pasangan. Namun, tiada satu pun nilai yang dikejar ini boleh berkekalan sampai bila-bila.

IKLAN

Jika si dia boleh menerima segala baik dan buruk anda, sanggup susah senang bersama-sama anda, insya Allah anda akan kekal bahagia bersamanya. Orang putih kata “through thick and thin.”

TAK ADA NIAT NAK UBAH DIRINYA

Mungkin memang ada sesetengah perkara boleh diperbaiki dalam diri anda, maklumlah tiada manusia sempurna dalam dunia. Tapi kalau si dia kerapkali mencuba mengubah anda menjadi Mr. Perfect di matanya dan menyebabkan anda tidak selesa, maka mungkin dia bukanlah calon sesuai untuk anda.

Wanita yang terbaik adalah mereka yang boleh menyesuaikan diri dengan ketidaksempurnaan atau perubahan diri anda. Mungkin anda ingin menyimpan sedikit jambang ataupun telah ‘tertambah’ sedikit berat badan tapi si dia masih tetap menyayangi anda seadanya.

IKLAN

BUKAN SEJENIS OBSES DENGAN BERAT BADAN

Ramai wanita yang merungut mahu diet dan menguruskan badan menjadi seperti seorang supermodel. Setiap kali tahun baru, mereka pun memasang azam untuk mengurangkan berat badan. Masuk tahun ini, mungkin dah 8 tahun azam itu masih belum tercapai.

Carilah pasangan yang confident, selesa dengan diri sendiri dan tidak obses untuk berdiet sehingga makan daun saja setiap hari.

 

GAMBAR : AZFARINA SULAIMAN

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI