Gambar Sekadar Hiasan

Ingatlah bahawa untuk hidup bahagia, jangan lukakan hati orang lain jika anda tidak mahu dilukai. Jangan pernah menyakiti jika tidak ingin disakiti.

Oleh itu, selalulah berbuat kebaikan kepada sesiapa pun. Maka, orang lain pun pasti akan memperlakukanmu sebegitu.

Karma memang tidak pernah ada dalam hukum Islam, tetapi pembalasan itu tersangatlah nyata. Pasti akan ada pembalasan dari setiap apa yang kita lakukan meskipun tidak dibalas di dunia, maka Allah pasti akan membalasnya di akhirat kelak.

IKLAN

Jangan Pernah Menyakiti Jika Tidak Mahu Disakiti

IKLAN

Setiap tindakan kamu tidak kira baik atau buruk pasti akan dibalas dengan balasan yang setimpal. Selalulah berhati-hati dalam menjaga sikap dan perilaku, terutamanya dalam menjaga mulut tatkala berbicara dengan orang lain.

IKLAN

Selalulah melakukan kebaikan, terutama jika anda bersama dengan orang lain. Jagalah hati dan perasaannya, sama seperti kita menjaga hati dan perasaan kita sendiri dengan penuh berhati-hati.

Maka ingatlah dengan bijak bahwa setiap perbuatan baik meski sekecil apapun, pasti akan Allah balas dengan kebaikan yang nantinya membuatmu lebih baik, sebab kebaikan yang Allah sediakan untuk kita takkan pernah bisa kita kira-kira,

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI