senyap tiba-tiba

Awas, jangan sampai senyap tiba-tiba! Itu petanda bahaya para suami patut tahu, isteri dah makan hati dek kerana sesuatu. Jadi, gali balik cari punca dan pujuk.

Sungguh, isteri yang bercakap adalah lebih baik daripada isteri yang tiba-tiba senyap tanpa diketahui punca.

Jangan Sampai Senyap Tiba-tiba, Itu Tanda Isteri Dah Makan Hati!

Jangan Sampai Senyap Tiba-tiba, Itu Tanda Isteri Dah Makan Hati!

Senyap seorang isteri boleh sebabkan dirinya ‘makan hati’, rasa tawar hati dan paling bimbang dah tak ambil peduli pasal suami.

Nah, jemput baca perkongsian daripada Firdaus Shakirin ini.

Isteri bercakap lebih baik daripada isteri senyap.Bila dia bercakap, tak kisah la dia nak marah kita ke, dia nak berleter kita ke, dia nak kata apa saja kat kita, sekurang-kurangnya kita tahu apa yang dimarahkannya, apa yang dileterkannya, apa yang dikatakannya.

IKLAN

Kalau dia senyap, tetiba dia tak bercakap, kita sendiri pun tak tahu apa yang silap, kat mana yang silap.

Orang perempuan ni, cara dia zahirkan fikiran dia, cara dia luahkan perasaan dia adalah melalui kata-kata…tapi bila dia dah banyak berkata-kata dan kata-kata itu satu pun tak masuk kepala suami dia, maka dia akan FED UP.

Jangan Sampai Senyap Tiba-tiba, Itu Tanda Isteri Dah Makan Hati!

IKLAN

Dia tak terus senyap macam tu saja.. Dia akan senyap bila dah banyak kali dia marah, dah banyak kali dia berleter… senyap tu tak bagus untuk dia walaupun pada kita, kita sangat suka isteri senyap.

Senyap isteri tu boleh makan diri dia, buat dia rasa tawar hati dan tak nak peduli suami.

Take Note Isteri Marah Atau Berleter

Masa isteri dah senyap, pujuk rayu ni adakalanya berguna, adakalanya tidak…jadi, take note siap-siap untuk setiap isi kandungan ketika dia marah, ketika dia berleter.

IKLAN

Salah silap kita ada dalam tu sebenarnya.Pastikan dia tak marah untuk benda yang berulang, dia tak berleter untuk benda yang sama…kalau dia dah senyap, minta maaf pun sia-sia.

Dia punya keras tu, makan hari la baru dia akan kembali bersuara.

Haa.. jadi sila beringat ya encik suami. Kalau nampak isteri senyap tiba-tiba, sila ‘flashback’ tindakan yang anda buat. Mungkin perbuatan atau kata-kata yang buat isteri terusik, maka belajar lah memujuk.

Sumber: Firdaus Shakirin

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI