Adam Lee pelakon yang mula meningkat naik  dan aura lakonannya meninggalkan kesan di hati peminat menerusi  drama Sejuta Rasa Buat Adelia dan Pengantin Musim Salju. Adam akui mahu secara serius dalam bidang lakonan dan kini sibuk dengan penggambaran Adam Chempaka. Berbual dengan anak muda ini sempat bertanya tentang jodoh dan wanita pilihannya. Ini luahan jujur Adam buat pembaca Pesona Pengantin.

Definisi jodoh

Jodoh adalah satu pertemuan yang Allah S.W.T  tentunya antara lelaki dan wanita.

Anda telah menemui jodoh?

Saya telah menemui jodoh tetapi kecewa apabila putus cinta.  Cinta yang terbina tiga tahun lerai mungkin faktor tidak sefahaman dan  sibuk bekerja. Menemui cinta baru ini ketika Adam patah balik kepada kehidupan lama, bekerja di gym. Dia mengenali Adam bukan semasa Adam berlakon tetapi semasa di gym.

Ada meletak sasaran umur untuk berkahwin?

Bagi Adam, untuk serius dalam perhubungan bukan dalam masa yang terdekat. Tetapi tidak berani menidakkan jika sampai jodoh. Adam just ikut plan, tetapi jika Allah dah tentukan jodoh dalam masa yang terdekat , Adam ikut.

Ciri-ciri wanita idaman

Apa yang Adam mahu calon wanita itu boleh mendengar cakap ibu bapa , taat dan ada rasa hormat. Adam juga akan hormat ibubapanya. Kalau dia tidak boleh hormat ibu bapa Adam bermakna tidak boleh menerimanya walaupun dirinya cantik macam bidadari. Bila nak kenal seseorang, ibubapa jangan diketepikan. Tanpa ibubapa siapalah kita.

Jika jodoh lebih tua atau muda

Bagi Adam tidak menjadi masalah, sebelum ini juga saya bercinta dengan jarak umur lima tahun. Sebab setengah orang berpendapat, umur lebih dari kita menjadikan diri lebih matang. Sebenarnya tidak. Bila ada girlfriend lagi matang, lama berkawan maka terkeluarlah perangai masing-masing.

Adam tidak prefer yang lebih muda, pendek kata sesiapa pun Adam temui selepas ini memberi peluang belajar perkara baru dan hadapi dengan tenang.

Nak majlis kahwin yang bagaimana?

Saya seorang yang simple. Tak payah nak grand sangat. Lepas tu menanggung hutang… sakit . Buat yang Islam suruh sahaja.

Erti bahagia

Bahagia tidak boleh dibeli dengan wang ringgit  kerana kebahagiaan ini lahir dari hati.Adam bahagia dengan keluarga. Walaupun tidak dilimpahi kereta mewah dan sebagainya.

Andai ada yang mahu menaja perkahwinan anda.

Alhamdulillah, jika menolak seoalah kita  mengecewakan pihak terbabit.

Sisi berbeza Adam

1)Adam tidak minat KPop namun willing to study. Sekarang pun Adam bakal terlibat dengan penggambaran Adam Cempaka. Dengan watak KPpop ini terpaksa study karakter itu dulu.

2) Adam suka menghabiskan masa dekat gym.

3) Kalau tentang makan, Adam suka yang simple. Suka makanan yang dimasak oleh ibu bapa saya.

4) Adam suka warna hitam.

Lokasi bulan madu

Adam teringin nak  ke luar negara seperti Amsterdam.

Perkembangan terkini

Bermula dengan dunia lakonan sejak usia 19 tahun. I love my job akui Adam. Baru selesai penggambaran Sejura Rasa Buat Adelia di Astro Ria. Dan akan masuk set penggambaran Adam Chempaka. Adam memegang watak sebagai Adam dengan Sweet Qismina untuk slot Lestari di TV3. Adam banyak dapat watak Oppa yang beri cabaran buat diri sebenarnya.

Jangan Lupa Komen: