Jika Tidak Mampu Mencari Yang Baik, Maka Cubalah Untuk Menjadi Yang Baik

Ketika seorang berkata “Di zaman sekarang susah untuk mencari seseorang yang benar-benar baik”, mungkin pertanyaan yang sedemikian memang tidak boleh diabaikan begitu saja. Kerana ternyata, sebahagian daripada kita banyak sekali yang mengeluh bahawa menemukan calon yang baik dan mahu lebih serius itu sangatlah sulit.

Namun, hal yang demikian bukanlah suatu masalah besar, kerana jika memang tidak mampu untuk kita mencari yang baik, maka cubalah untuk menjadikan dirimu baik dahulu, siapa tahu Allah akan menggerakkan hati seseorang yang baik untuk mendekat kepadamu.

**pullquote**

Jika Kamu Tidak Menemukan Yang Terbaik Menurutmu, Maka Jadilah Yang Terbaik Bagi Orang Yang Menemukanmu

IKLAN

Jika Tidak Mampu Mencari Yang Baik, Maka Cubalah Untuk Menjadi Yang Baik

Benar, jika kamu tidak menemukan yang terbaik menurutmu, maka jadilah yang terbaik bagi orang yang menemukan, didiklah hati untuk sennatiasa gemar memperbaiki diri menjadi peribadi yang baik lagi pantas. Kerana disaat kita sudah banyak dihiasi kebaikan, maka pasti sosok yang baik akan pula mendekat untuk menawarkan kisah indah “pernikahan”.

Jika Kamu Berperibadi Baik, Insyaallah Yang Datang Kepadamu Adalah Seseoang Yang Baik

IKLAN

Sebab jika kamu mempunyai peribadi yang baik, maka insyaallah yang datang kepadamu adalah seseorang yang memang baik pula, sebab itulah mengapa kamu harus selalu berusaha menjadikan dirimu peribadi yang baik. Menjemput jodoh itu tidak selamanya dengan terus mencari, tapi berdiampun asal dalam memperbaiki diri dengan kebaikan tanpa bosan juga disebut dengan menjemput jodoh, sebab bila telah baik maka Allah yang akan mengantarkan sosok baik kepadamu.

Jika Tidak Mampu Mencari Yang Baik, Maka Cubalah Untuk Menjadi Yang Baik

Allah Sudah Membocorkan Rahsia Tentang Jodoh, Bahawa Bila Kamu Seorang Yang Baik Maka Kamu Akan Bertemu Dengan Yang Baik Pula

IKLAN

Dan bukankah Allah telah membocorkan rahsia tentang jodoh dalam firman-Nya? Bahawa bila kamu baik maka Allah akan mempertemukanmu dengan sosok yang baik pula. Tetapi sebaliknya, jika kamu tak pernah sekalipun ingin memantaskan dirimu dengan kebaikan seadaanya, maka yang datang padamu juga yang hanya seadannya.

Jika Tidak Mampu Mencari Yang Baik, Maka Cubalah Untuk Menjadi Yang Baik

Jangan Khawatir Tidak Menemukan Yang Baik Dalam Pencarianmu, Asalkan Kamu Tetap Berusaha Menjadikan Dirimu Baik

Lantas jangan khuwatir bila kamu tidak menemukan seseorang yang baik untuk berjodoh, jika kamu sendiri masih sangat gigih untuk menjadikan dirimu seorang jodoh yang pantas lagi baik.Lama menunggu adalah masa untukmu lebih memantaskan diri, maka pergunakanlah waktu yang kamu miliki dengan baik dan benar dalam menjadikan dirimu seorang yang pantas dengan berhiaskan kebaikan demi kebaikan.

Jika Tidak Mampu Mencari Yang Baik, Maka Cubalah Untuk Menjadi Yang Baik

Kerana Yang Baik Akan Menghampiri Bila Kamu Tahu Caranya Untuk Tidak Pernah Bosan Menjadikan Dirimu Seseorang Yang Baik
Kerana seseorang yang baik akan menghampirimu, bila saja kamu tahu caranya untuk tidak pernah bosan menjadikan dirimu seseorang yang baik lagi pantas. Percayalah, walau saat ini tidak kamu temukan seseorang yang baik, maka dengan kesabaranmu dalam memperbaiki diri tentu seorang jodoh yang baik pada akhirnya akan menemukanmu, kerana Allah yang akan menggerakkan hatinya untuk mendekat kepadamu.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI