Berhenti merungut tentang masalah kulit dan berat badan kerana ada cara paling mudah untuk anda cuba selain dari membeli produk-produk di pasaran. Siapa yang taknak kulit cantik dan badan maintain kurus kan? Dugaan makanan di sekeliling yang sedap-sedap membuatkan kita rasa tergugat untuk kurus.
Tapi, perkongsian dari Facebook Resepi Orang Kampung ni boleh buat anda lebih bersemangat. Bukan sahaja jerawat hilang, lemak pun boleh terhakis dan maintain bentuk badan yang lebih ramping.
DETOKS KULIT
Bahan-bahan :
1. Air masak : Dah pastilahhh sangat elok untuk badan & kecantikan muka
2. Timun : Tinggi anti oksida, hidrasi & membantu legakan kulit dan lembap! Psstt timun boleh kecikkan & keringkan jerawat. Parut punn makin pudar. Pori-pori? Makin tertutup!
3. Lemon atau Limau Nipis : Ada asid yang baik untuk cuci bersih segala kotoran dalam badan, toksin & hilangkan berat badan!
4. Serai : Membuang toksin dalam badan, tekanan darah & kurangkan kolestrol
5. Halia : Buang angin & toksin, kulit halus mulus, naikkan seri muka dannn boleh hilangkan STRESS!
Cara :
1. Potong semua bahan & masukkan dalam air
2. Simpan dalam peti sejuk – 3 jam
3. Siap! Boleh minum tak kisah berapa kali sehari. Kalau zura confirm kenyangggg je tak rasa lapar!
*tahan 2 minggu jika letak dalam peti ais
Psttttt bukan kulit je cantik nanti..tapi badan pun boleh kurussss sebab ter detox sekali! 2 in 1 gitewww 😍
Kredit petua: Facebook Petua Cantik dan Sihat