Suri Rumah Je ke…?

Ala, dia suri rumah rumah je. Bukan kerja pun macam orang lain. Duduk rumah, kan takda kerja nak buat.

Pernah dengar tak orang cakap macam ni? Kalau dari mulut suami. Terkesan pula rasanya. 

Suri suri sekalian mesti ada yang pernah dengar kan? Nak marah, macam takda guna kalau kita sendiri tak bagi rasa. Cuba kalau sehari si suri keluar bekerja, tinggalkan suami di rumah, baru tahu agaknya rasa hura hara.

Ketahuilah Kecilnya Hati Isteri Bila Suami Cakap, ‘Awak Tu Suri Rumah Je’

IKLAN

Buat suami tercinta,

Tahukah suami bahawa dirumah inilah semuanya terbina. Rahim si suri inilah terbitnya zuriat. 9 bulan tanpa mengeluh rasa penat.
.
Kedua tangan si suri mengerah kudrat. Pastinya untuk mengemas, mencuci dan mengurus keperluan yang lain perlu dibuat.

Tak lupa juga tanggungjawab utama, dari dua tangan si suri inilah yang mendidik dan membesarkan anak2 menjadi soleh lagi berguna.

IKLAN

Ya, betul. Tulang empat kerat suami juga mengerah kudrat dan keluar mencari rezeki buat anak dan isteri, terima kasih wahai suami. Jasamu sentiasa di hati.

Sesungguhnya Si suri tak perlu apa, bukan cincin berlian emas permata, cukuplah cuma ucapan terima kasih dan penghargaan kata tolong ketika meminta. Atau sekadar senyuman manis ketika pulang kerja. Mungkin sudah cukup menghilangkan penat di dada.

IKLAN

Percayalah suami, si suri itu penambah rezeki, buat pengikat hati, penghibur dikala runsing dan sangsi, cukuplah menjaga hati walau seinci, sudah pasti si suri rasa begitu dihargai.

P/s: buat si suami, suri ini mudah terguris hatinya. Jadi, hargailah suri anda.. Gembirakan dia,insyaallah rumahtangga lebih bahagia.

Nukilan Pn Hana Shahadan

SUMBER : Rahsia Perkahwinan

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI