bedak tabur Ponds

Tahu tak, serbuk BB Ponds mempunyai kesan siap yang sangat halus tau! Sangat ringan apabila digunakan dan menghalang minyak pada wajah. Warna nude yang sebati dengan warna kulit menjadi kegemaran ramai.

Kulit Gebu Cantik Pakai Bedak Tabur Ponds Saja, Tak Payah Foundation!

Kulit Gebu Cantik Pakai Bedak Tabur Ponds Saja, Tak Payah Foundation!

Bedak tabur Ponds, adalah salah satu bedak popular yang wajib anda cuba. Serbuk ini mula diedarkan di Thailand dan pada masa ini sangat disyorkan oleh ramai vlogger kecantikan di negara ini.

Ada tiga varian Ponds Magic Powder yang anda boleh cuba kerana setiap satu mempunyai fungsi yang berbeza.

Nak tahu apa jenis dan fungsi bedak Ponds Magic Powder? Jom, kita gali kelebihan setiap jenis bedak ini.

Jenis dan kebaikan 5 bedak tabur Ponds

Kulit Gebu Cantik Pakai Bedak Tabur Ponds Saja, Tak Payah Foundation!

Ponds ada 5 varian loose powder yang anda boleh cuba. Kesemuanya mempunyai manfaat untuk memberikan rupa yang lebih penting dengan kawalan minyak yang tahan lama. Sangat sesuai untuk anda gunakan untuk set mekap supaya nampak lebih flawless, tidak merekah dan tidak mudah luntur.

Setiap varian juga mempunyai keistimewaan atau kelebihan tersendiri. Bermula dari yang memberi kesan kabur pada pori-pori muka, mengawal sebum berlebihan untuk menjadikan wajah lebih cerah dan glowing serta merta.

Anda cuma perlu memilih jenis atau varian mana yang paling sesuai dengan keperluan kulit wajah anda.

IKLAN

Kulit Gebu Cantik Pakai Bedak Tabur Ponds Saja, Tak Payah Foundation!

1. Ponds BB Magic Powder untuk hasil flawless dan natural

Ponds BB Magic Powder mempunyai kebaikan untuk menjadikan wajah lebih halus dan licin tetapi masih kelihatan natural. Terdapat kandungan titanium dioksida dan talc yang mampu memberi kesan lebih cerah, meratakan tona kulit dan mengawal minyak berlebihan pada kulit wajah.

Serbuknya berwarna coklat susu dan mengandungi kilauan yang sangat kecil dan halus. Warna bedak akan sebati dengan kulit dan foundation tanpa menukar warna asal.

Formulanya sangat ringan dan mempunyai litupan yang ringan, tetapi cukup berkesan untuk menutup bintik hitam dan parut jerawat serta menyekatakan tona kulit wajah!

Sesuai untuk semua jenis kulit, untuk anda yang kulit berminyak, daya serapan dan rintangan minyak adalah cukup tinggi untuk menjadikan kulit wajah bebas bersinar. Kalau jenis kulit anda berjerawat atau mempunyai jerawat yang meradang, formula serbuk ini juga selamat untuk menutupnya.

Anda boleh menggunakan bedak ini sebagai bedak tetapan atau hanya salutan ringan. Dengan menggunakan Bedak Ajaib BB Ponds, anda akan mendapat hasil solekan yang natural, segar dan matte tetapi tidak rata.

IKLAN

Kulit Gebu Cantik Pakai Bedak Tabur Ponds Saja, Tak Payah Foundation!

2. Ponds Angel Face Pinkish White Glow untuk wajah yang lebih cerah dan berseri

Jika varian yang satu ini sesuai untuk kulit kering dan kusam dan anda yang ingin mendapatkan wajah glow natural. Berbeza dengan Serbuk Ajaib BB Ponds, formula serbuk sudah mengandungi perlindungan UVA dan UVB yang boleh melindungi kulit anda daripada kerosakan matahari.

Serbuknya juga berwarna merah jambu yang cantik yang memberikan hasil semula jadi. Bedak ini lebih sesuai untuk pemilik tona kulit wajah cerah seperti zaitun atau sejuk berbanding kulit coklat.

Formula serbuk mampu memberikan hasil yang tidak terlalu matte, tetapi lebih ke arah dewy. Walaupun begitu, kulit berminyak masih boleh menggunakan bedak ini kerana keupayaannya menyerap minyak tidak kurang dari BB Ponds Magic Powder.

Kulit Gebu Cantik Pakai Bedak Tabur Ponds Saja, Tak Payah Foundation!

3. Ponds Angel Face Natural Mattyfing Face Powder untuk kawalan minyak yang optimum

Bedak yang satu ini dirumus khas untuk anda yang inginkan solekan kelihatan matte. Bedak ini sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya jenis kulit yang sangat berminyak. Formulanya lebih padat sedikit daripada dua varian sebelumnya.

IKLAN

Kerana fungsinya untuk menghasilkan rupa matte, bedak ini mempunyai kuasa kawalan minyak yang terbaik. Serbuknya berwarna kebiruan, tetapi sebati dengan warna kulit dan asas semula jadi, jadi ia tidak menjadikan tona kulit kelihatan kelabu. Sama seperti BB Ponds Pinkish Glow, bedak ini juga mengandungi perlindungan UVA dan UVB, jadi ia sesuai untuk anda yang mempunyai banyak aktiviti luar.

Kulit Gebu Cantik Pakai Bedak Tabur Ponds Saja, Tak Payah Foundation!

4. Ponds Blurring Filter Translucent Powder menyamarkan pori-pori yang besar

Serbuk Ponds ini adalah jenis lut sinar dan tidak berwarna, jadi ia boleh sedikit sebati dengan warna asal kulit anda dan menjadikannya kelihatan semula jadi. Pun begitu, Ponds in loose powder mempunyai formula penapis kabur dengan teknologi ‘soft blur’ yang mampu menjadikan penampilan pori-pori wajah tersorok supaya kulit wajah kelihatan lebih licin, lembut dan flawless.

Kulit Gebu Cantik Pakai Bedak Tabur Ponds Saja, Tak Payah Foundation!

Serbuk Ponds ini dirumus dengan Teknologi Stardust yang menjadikannya mempunyai zarah serbuk yang lebih kecil. Zarah serbuk yang lebih kecil ini mampu memberikan rupa yang licin, semula jadi dan tidak bertompok sama sekali.

Dalam butiran serbuk terdapat shimmer yang mana kesannya akan membuatkan wajah kelihatan lebih cerah dan glowing serta merta apabila digunakan. Baunya lembut seperti susu dan memberikan kemasan matte yang tahan lama.

Kulit Gebu Cantik Pakai Bedak Tabur Ponds Saja, Tak Payah Foundation!

Cara menggunakan bedak tabur Ponds yang betul

Anda boleh menggunakan Ponds loose powder untuk set makeup base iaitu selepas menggunakan foundation, BB Cream atau pun hanya menggunakan moisturizer dan sunscreen. Untuk hasil terbaik, sapukan bedak tabur Ponds menggunakan berus untuk bedak dengan dap perlahan-lahan pada seluruh muka.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI