Penjagaan kulit adalah sangat penting bagi mereka yang ingin sentiasa tampil awet muda, mengamalkan sayur-sayuran sangat dapat membantu anda memelihara kulit.

Banyak tips yang dikongsikan oleh ramai orang berkenaan dengan kecantikkan kulit, dan kebanyakkannya adalah khasiat daripada syur-sayuran seperti tomato, bendi, terung dan sebagainya.

Mungkin ada diantara kita ramai yang tidak tahu khasiat sayur yang satu ini, iaitu sayur pegaga. Cara pengambilannya sama ada anda makan secara ulaman ataupun jus, ianya mampu membantu anda menjaga kulit anda dan hindarkannya daripada menjadi kendur sebelum tiba masanya.

Kulit Tak Kendur Bila Amalkan Jus Pegaga Sekali Seminggu

IKLAN

Kalau nak kulit sihat dan cantik semulajadi minum lah jus pegaga. Selain sangat baik untuk kesihatan, pegaga juga beri kesan besar pada kecantikan kerana sifatnya membaiki, merawat dan memelihara tisu. Amalkan Jus Pegaga Sekali Seminggu, Kesannya Kulit lebih Anjal, Sihat & Cantik Secara Semulajadi

Sesiapa yang nak kulit anjal, amalkan lah makan atau minum jus pegaga sebab pegaga ni boleh menyokong pembentukan kolagen dan mengelakkan kulit kendur. Kami share resepi kat sini.

Bahan-Bahan:

IKLAN
  • Daun pegaga 7-11 helai
  • 1 gelas air suam
  • Madu @ raw cane sugar
  • Susu segar @ susu tepung (option)

Cara Membuat:

Kisar daun pegaga bersama air suam. Tapis dalam gelas, masukkan madu dan susu. Tak nak letak susu pun boleh. Kacau sebati dan terus minum.

IKLAN

Amalkan jus ini sekali seminggu.

Pegaga juga boleh membantu menurunkan berat badan tau. Jadi, sesiapa yang tengah diet tu, masukkan juga menu pegaga dalam list korang. Inshaallah berkesan.

Selamat Mencuba! Petikan dari Puan Sumayyah Abdullah