nasihat isteri

Kenapa kena dengar nasihat isteri lebih daripada orang lain? Kerana apa yang keluar daripada mulut seorang isteri adalah satu-satunya kata-kata yang tepat, betul dan sesuai dengan suami. Tiada yang lebih mengenali suami melainkan isterinya.

Begitulah perkongsian Omisu tentang hubungan suami isteri. Bahkan isteri lebih kenal daripada mak sendiri. Kenapa? Sebab majority pure punya perangai tak akan ditunjuk pada keluarga sebab nak jaga hati mak ayah.

Buruk Baik Suami, Isteri Lebih Kenal

Lebih Molek Dengar Nasihat Isteri Lebih Daripada Orang Lain

Buruk baik diri kita ni isteri sahaja yang tahu. Dia hadap setiap hari 1001 kelakuan kita tanpa mengeluh. Walaupun dia nampak kelemahan kita tapi masih tetap setia dengan kita.

Patah perkataan yang keluar dari mulut isteri tak lain tak bukan hanya untuk kebaikan keluarga sendiri. Ini comfirm!

Dengarlah kawan-kawan bila isteri masih ada hati memberi nasihat. Di saat isteri dah tak ada hati nak bagi nasihat, nescaya kita dah tersangat rugi. Kita baru kehilangan “Penasihat” terbaik yang telah di cipta untuk kita!

IKLAN

Tak Setanding Nasihat Isteri

Lebih Molek Dengar Nasihat Isteri Lebih Daripada Orang Lain

Tiada yang lebih baik memberi nasihat daripada isteri bahkan lebih baik dari nasihat mak ayah kerana ada mak ayah tak berapa kenal pun anak dia yang dah dewasa.

Tiada yang lebih jujur memberi nasihat daripada isteri bahkan adik beradik sekalipun ada masa tak sampai hati nak tegur takut kita berkecil hati.

IKLAN

Tiada yang lebih tepat memberi nasihat berbanding isteri bahkan kawan-kawan sekalipun akan berat sebelah sebab mereka pasti utamakan keluarga mereka dahulu.

Dengan orang lain kita boleh berlakon tapi dengan isteri tidak. Dia tahu semuanya. Dari busuknya bau kentut kita sampai la ke busuknya perangai kita, semua dia dah hadap!

Pujian Orang Lain Tak Ada Makna

Lebih Molek Dengar Nasihat Isteri Lebih Daripada Orang Lain

IKLAN

Tak usah bangga sangat kalau ada kawan-kawan duk puji kita baik, rajin, dan puji kita ni calon suami mithali kononnya.

Selagi kata pujian ni tak keluar dari mulut isteri sendiri, maknanya pujian tu tak 100 peratus benar. Tiada yang lebih ikhlas puji suami sendiri melainkan isterinya.

Oleh itu, nasihat saya kalau nak dapatkan nasihat yang paling ikhlas dan paling berniat baik orang pertama yang anda kena cari ialah isteri sendiri.

Wallahu A’lam.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI