5 best places to experience fall in New York State (63)

Tahukah anda, kelebihan wanita yang ada lesung pipit selalunya nampak lebih muda dari usia. Bila mereka senyum, terserlah aura istimewa kerana keunikan lesung pipit mereka miliki.

Lekuk di pipi itu juga membuatkan empunya diri bertambah manis. Cemburunya! Selain nampak comel dqn manis, ini antara fakta dan kelebihan lesung pipit ini

Lesung Pipit Jadikan Wajah Sukar Tua

1. Hanya 20% Manusia Yang Memilikinya
Mengikut satu statistik yang dilaporkan oleh The Daily Health Gen, hanya 20% daripada manusia di dunia ini yang memiliki lesung pipit. Ia sebenarnya adalah satu jenis ‘kecacatan’ pada otot wajah yang amat dicemburui ramai. Jadi, anda bukan saja salah satu daripada mereka yang amat bertuah, tetapi juga sangat unik di kalangan orang.

2. Ramai Yang Tertarik Dengannya
Tak kiralah bagaimana rupa atau ‘mood’ anda ketika memandang kamera, wajah anda tetap menawan walaupun hanya dengan sedikit senyuman yang dipaksa. Ini sudah cukup kelihatan asli dan berhasil ‘mengaburi’ mereka yang memandang anda. Menurut kajian dari American Journal of Physical Anthropology mendapati bahawa lesung pipit adalah antara ‘added value’ yang menambahkan lagi daya penarik seseorang.

IKLAN

3. Anda Nampak Lebih Muda
Secara tidak langsung orang yang mempunyai lesung pipit ini nampak ‘baby face’. Saintis sendiri mengakui bahawa kelebihan lesung pipit ini menjadikan seseorang kelihatan lebih muda walaupun semakin berusia. Hal ini kerana, lesung pipit amat sinonim dengan bayi atau anak kecil.

4. Anda Menyebarkan Aura Keceriaan
Setiap kali anda tersenyum, orang sekeliling turut terpengaruh dengan aura keceriaan yang disebarkan oleh anda. Malah, orang yang melihat anda akan rasa seperti ‘ditusuk’ terus hingga ke jantung dengan melihat senyuman yang menawan itu.

IKLAN

5. Ramai Selebriti Menjadi Lebih Popular Kerananya
Menurut laman sesawang Time For Healthy Food, lebih 60% bintang Hollywood memiliki lesung pipit. Walaupun kebanyakan daripada mereka memilikinya secara semulajadi, ada juga yang sanggup melakukan pembedahan semata-mata untuk mendapatkan lesung pipit.

IKLAN

Bagi yang belum tahu, mesin untuk mencipta lesung pipit ini pertama kalinya diperkenalkan pada tahun 1936. Ada ramai orang di luar sana sangat menginginkan lesung pipit supaya nampak lebih comel dan menarik di mata orang ramai.

Lesung Pipit Boleh Menjadi Pudar

Walaupun lesung pipit ini diwarisi oleh genetik, anda tak semestinya akan memilikinya untuk seumur hidup. Ramai yang tidak tahu bahawa ia masih boleh memudar dan seterusnya menghilang bergantung kepada otot wajah anda. Selain dikaitkan dengan pertambahan berat badan, proses penuaan juga adalah antara faktor yang menjadikan lesung pipit yang dimiliki semakin kurang kelihatan.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI