Bila masuk bab diet, bukan semua orang mampu terus melaksanakan melainkan mempunyai matlamat yang betul- betul untuk nak kurus. So, bila ada keinginan nak diet tu, teruskan, agak-agak lapar, korang boleh cuba ambil makanan kunyah ini.

1: Almond

Selain baik untuk kulit, almond juga snek yang bagus untuk golongan yang sedang cuba mengawal pemakanan. Kunyah almond sebanyak 40 kali. Nanti tentu cepat rasa kenyang.

2: Kacang pea atau jagung yang dibekukan

Rasa sayuran yang telah dibekukan lebih enak. Kemanisan sayuran seperti ini masih lagi ada.Anda boleh melakukan perkara yang sama untuk anggur juga.

IKLAN

3: Epal

Ada kajian mendapati 3 biji epal setiap hari boleh mengelakkan peningkatan berat badan dan juga berpotensi menurunkan berat badan.

IKLAN

4: Kerepek kacang soya

Kajian di Jepun mendapati, kacang soya mampu membantu dalam mengurangkan berat badan. Malah, berat yang hilang adalah daripada berat lemak dan bukannya berat otot.

IKLAN

5: Ais Krim Jus Buah

Dalam cuaca panas sekarang, rasa sedap pula tekak jika dapat makan ais krim, bukan? Tapi apa kata anda buat sendiri. Buah just buah dan sejuk bekukannya. Kemudidan bolehlah anda memakannya tanpa rasa bersalah.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI