sekadar gambar hiasan

Apabila sedang patah hati, jangan katakan nak mencari pengganti orang lain, untuk mengenali seseorang yang baru, pun turut terasa malas. Yang ada di hati, hanya rasa sedih dan terluka. Dan apabila ada yang mahu menasihati, sangat sukar rasanya untuk mendengar. Mungkin ada orang memberi nasihat untuk “Sudahlah kecewa, tidak perlu rasa sedih lagi”. Pastinya ia akan sia-sia.

Ingatlah, manusia di dunia bukan hanya dia, ada banyak lagi orang yang jauh lebih baik darinya. Ya, untuk memberi nasihat kepada orang-orang yang sedang patah hati hanya akan sia-sia. Walaupun, mencari seseorang yang baru tidak semestinya sukar. Tetapi untuk mendapatkan seseorang yang memberi ketenangan jiwa itulah yang sukar.

Mencari Pengganti Itu Mudah, Tapi Mencari Yang Menenangkan Itu Susah
sekadar gambar hiasan

1. Bercinta Semula Selepas Patah Hati Itu Mudah Dan Mencari Seseorang Baharu Juga Sangat Mudah

IKLAN

Untuk mengenali orang baru, ia sangatlah mudah. Semasa cuba untuk berkenalan dengan orang lain, tetapi selepas keadaan hati yang patah mungkin ada kepayahan. Jika baru berkenalan ada saja sifat yang tidak disukai, ia mungkin sering membuat perasaan tidak menentu, dan malah boleh menjadi lebih teruk dari itu.
Aneh, untuk berkenalan dengan orang baru, ia tidak begitu sukar. Tetapi jika mencari kenalan yang boleh membuat anda rasa selesa, ia mungkin sedikit sukar.

2. Mencari Seseorang Yang Menenangkan Jiwa Itu Tidak Mudah, Ia Sangat Sukar
Ketenangan yang datang, ia tidak perlu ditakrifkan dalam perkara-perkara tertentu. Sebagai contoh, seseorang mesti seperti ini, berkelakuan seperti ini, dan sebagainya. Walaupun keselesaan diri datang dari hati yang paling dalam, di mana kedatangan orang baru membuat perasaan ini tenang dan selesa.

IKLAN

3. Ketenangan Itu Tidak Mudah Diperolehi, Terutama Dengan Orang Baru Dikenali
Rasa keselesaan itu, memang tidak mudah diperoleh daripada seseorang, tetapi jika anda sudah pernah merasakan perasaan itu, tidak ada sebab untuk menolaknya, walaupun orang itu adalah seseorang yang baru saja dikenali. Pada asasnya, memang tidak mudah untuk mencari seseorang yang boleh membuat anda rasa selesa dan tenang.

IKLAN

Terutama bagi orang yang baru saja mengalami patah hati. Fikiran yang masih begitu kacau, dan tidak dapat menerima keadaan, membuat mereka berfikir berkali-kali untuk membuka hatinya kepada orang lain.
Begitu banyak orang yang baru saja mengalami patah hati menjadi sangat malas untuk mengenali orang-orang yang berbatu lagi. Kerana tidak semua orang boleh membuatnya selesa, termasuk orang yang dia kenal lama.

Akhir kata, mudah-mudahan bermanfaat dan memberi inspirasi dari segi kebaikan.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI