Satu posting yang dikongsi menerusi akaun Instagram rasmi Datuk Seri Siti Nurhaliza baru-baru ini telah mengejutkan banyak pihak apabila penyanyi nombor satu negara itu menitipkan doa agar perkahwinan terbaru kakaknya, Siti Norsaida Tarudin berkekalan. Ia sekaligus mencetuskan tanda tanya.

Naik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & Kejujuran“Alhamdulillah, selesai sudah majlis pernikahan kakak kesayangan saya Siti Norsaida Tarudin bersama pasangannya. Doa adikmu agar bahagia hingga ke Jannah.. aamin ya rabb..”

Naik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranDalam perkongsian itu, Saida kelihatan anggun dalam dress kembang berwarna putih manakala suaminya segak mengenakan sut bercorak hitam-putih. Para tetamu dihiburkan dengan persembahan dari anak saudara mereka, Umairah. Majlisnya nampak cukup meriah yang berlangsung di Magica Cheras Hall.

Naik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranNaik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranPernikahan Saida bersama Mohd Nooraizal Rasip pada 12 Disember lalu adalah perkahwinan ketiganya. Menurut Saida, suaminya itu adalah sahabat lama yang sebaya dengan usianya dan berstatus bujang. Saida memilih untuk ‘kunci mulut’ tentang perceraiannya dengan bekas suami ke-2 dan menganggap jodoh mereka tak panjang.

Naik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranNaik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranNaik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranNaik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranSetelah 9 bulan berstatus janda buat kali ke-2, Saida kini kembali memegang gelaran seorang isteri. Dia percaya jodoh itu ketentuan dan takdir yang sudah tertulis biarpun pintu hatinya hampir tertutup. Saida mengenali hati budi suaminya yang terkini (Nooraizal) selama 5 bulan sebelum mereka mengambil keputusan untuk bernikah.

IKLAN

Naik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranTambahan lagi, keikhlasan suaminya itu untuk menerima kehadiran anak-anak telah membuatkan dirinya kembali terbuka hati untuk menerima cinta seorang lelaki selain sikapnya yang matang dan bertanggungjawab. Mohd Nooraizal merupakan pengurus kanan bahagian operasi di salah sebuah syarikat kewangan.

Naik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranNaik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranPasangan secocok ini bernikah dan bersanding pada hari yang sama. Istimewanya lagi, bekas peserta Akademi Fantasia (AF) musim ke-6 ini bergelar isteri sehari sebelum genap usianya yang ke-45.

IKLAN

Naik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranNaik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranUntuk majlis nikah Saida dan suami menyarungkan persalinan rekaan fashion designer terkenal Shanell Harun. Dan disolek cantik oleh makeup artist yang tak asing lagi, Epie Temerloh. Manakala untuk majlis persandingan pula, Saida tampil jelita dalam persalinan dress kembang tajaan Magica Events.

Naik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & KejujuranDikhabarkan juga majlis sebelah suaminya akan diadakan khas buat keluarga terdekat dan sanak saudara.

IKLAN

Untuk info, perkahwinan pertama Saida dengan Mohd Ghazali Yahya Zikri pada Disember 1996 bertahan sehingga Oktober 2011. Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan 4 cahayamata. Saida kembali bergelar isteri pada tahun 2016 dengan seorang ahli perniagaan, Hafiizh Che Mat. Rumahtagga mereka hanya mampu bertahan selama 4 tahun dan berpisah pada Mac lalu.

Naik Pelamin Kali Ke-3, SAIDA TARUDIN Terima Lamaran Aizal Kerana Keikhlasan & Kejujuran

Selamat pengantin baru, semoga kekal bahagia bersama selamanya buat Saida dan suami.

Kredit Foto: Instagram @ctdk @sitinorsaidatarudin @shanellharun

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI