Bila pasangan kita merajuk, salah satu cara mudah adalah dengan beli hadiah tak pun kita akan bawa dia makan ke tempat-tempat yang mereka suka. Tapi apabila kita nak buat pasangan happy, beli makanan kegemaran sahaja belum tentu menjadi ya. Usaha tu kena lebih sikit supaya mereka tidaklah rasa kurang senang bersama anda.

 

Di bawah ini kami kongsikan tip untuk membahagiakan pasangan. Buatlah selalu dan istaqamah. Mereka gembira, anda pun pasti senang hati!

 

 

Buat si dia tersenyum

Bila anda rajin berkomunikasi dan sentiasa berkongsi cerita dengan pasangan, tentu anda tidak kekok untuk membuatkan mereka tersenyum. Cerita-cerita anda dan perbualan di antara anda dan pasangan pun sudah boleh membuatkan si dia tersenyum.

 

Janganlah terlalu ‘rigid’ ketika bersama pasangan. Jangan terlalu menjaga perbualan dan topik yang ingin dibicarakan kerana itu yang membuatkan masing-masing rasa kekok. Kadang-kadang, lawak ‘biasa-biasa’ pun boleh kongsi dengan pasangan.

 

Luangkan banyak waktu bersama

IKLAN

Masa berkualiti memang sukar di dapati kerana kita selalu pentingkan kuantiti masa yang diberikan. Sekiranya kita duduk bersama pasangan 24 jam sekalipun, tetapi kita sibuk dengan gajet, urusan kerja dan macam-macam hal lain sehingga kurang perhatian terhadap keluarga pun tak boleh juga.

 

Jadi, jika ada masa, gunakanlah sebaiknya untuk bersama keluarga. Yang penting adalah kualiti masa bersama, bukan kuantitinya.

 

Jadi pendengar yang baik

Setiap yang ada, gunakan sebaiknya untuk yang tersayang. Sekiranya mereka perlukan seseorang untuk mendengar keluahan atau sekurang-kurangnya mendengar mereka bercerita, jadilah pendengar setia.

 

IKLAN

Sesekali, tidak ada salahnya jika anda juga menyuarakan pendapat anda untuk membantu melegakan hati mereka.

 

Bawa bersiar

Sekalipun tidak membawa mereka untuk menikmati percutian, bersia-siar di dalam kota pun sudah memadai. Buat pasangan yang tidak bekerja dan hanya di rumah, mereka juga akan menghargai usaha anda untuk membawa mereka ke luar dari rumah. Ambil angin untuk segarkan minda dan nikmati keindahan sekeliling.

 

Beri hadiah

IKLAN

Kalau ada bajet, boleh juga belikan hadiah untuk si dia. Kalau tak ada, boleh skip je idea ni. Hadiah pun tak semestinya mahal dan berjenama. Cukup sekadarnya ya! Kalau anda boleh hadiahkan INI untuk pasangan, mesti mereka suka!

 

Menghormati pasangan

Jaga hati pasangan dan hormati mereka. Perasaan, emosi dan pendapat mereka perlulah dihargai. Janganlah terlalu mengikut ego kerana matlamat anda adalah untuk membahagiakan pasangan. Bertolak-ansur dalam setiap keputusan yang anda lakukan.

 

Beri pujian

Pujian tak perlu modal. Cukup hanya keikhlasan.