Bakal pengantin yang berhijab anda perlu tahu bila anda memilih tudung semasa majlis perkahwinan anda harus melihat dari pelbagai sudut. Contohnya, material kain yang dipakai, ketebalan, corak, dan sebagainya.

Oleh itu, bakal pengsntin harus pandai memilih tudung agar selesa untuk dipakai masa majlis nanti. Jangan hanya sebab cantik sahaja, keselesaan itu sangat penting kerana anda akan memakai dalam jangka masa yang agak lama.

1. ‘Look’ kena kemas

Image result for gaya tudung pengantin

Pilih lah tudung yang simple tapi cantik, jangan memilih terlalu banyak batu atau berat. Nanti anda akan kelihatan seperti terseksa bila memakainya. Biarlah ia sederhana sahaja tetapi cantik dan kemas.

IKLAN

2. Pilih material yang betul

Ini adalah penting kerana jika salah material mungkin ia akan merosakkan ‘mood’ anda pada hari itu. Seperti ada sahaja yang tidak kena pada tudung anda.

IKLAN

3. Tudung instant adalah yang terbaik

Related image

Jika dilihat sekarang memang sudah banyak boleh dapati tudung instant ini. Ia bukan sahaja mudah, malah ia menjimatkan masa anda untuk bersiap dan coraknya juga cantik. Anda boleh ‘matching’ dengan baju anda. Sungguh mudah!

IKLAN

4. Pilih gaya yang sesuai

Image result for hanis zalikha kahwin

Jika anda ingin mengenakan sesuatu gaya yang baru anda perlu sesuaikan dahulu gaya tersebut dengan penampilan anda. Oleh itu, jika anda ingin membuat gaya tudung yang agak berbeza daripada anda pakai selama ini pastikan ia sesuai dengan muka anda dan tidak terlalu keterlaluan.