Percaya atau tidak, berzaman dah berlalu namun tiada bentuk badan yang ideal bagi perempuan. Bermula  dari zaman era renaissance sehinggalah zaman era millenium kini, bentuk badan ideal seseorang perempuan selalu berubah-ubah mengikut persepsi ketamadunan masyarakat.

Golongan lelaki mula berubah selera kepada perempuan berisi (chubby). Sehingga kini perempuan berisi masih diberi perhatian oleh golongan lelaki sebagai calon teman hidup. Apa sebabnya? Berikut ini perkongsian aliffchannel.com buat bacaan anda.

Perempuan ‘Chubby’ Lebih Disukai Lelaki Berbanding Perempuan Kurus

Lebih berkeyakinan

Ini bukan pada mereka yang selalu mengeluh & bersungut untuk berdiet. Berkeyakinan diri hanya pada mereka yang menghargai bentuk badan mereka seadanya. Bebas & tidak pernah tersinggung dengan jolokan gemuk.

Comel & kelakar

Bahawasanya wanita chubby ini memang Comel. Dengan pipi mereka yang nampak seperti pipi pau bayi memang sungguh menarik hati. Dikatakan perempuan yang berisi memiliki lebih sense of humor. Kelakar memang sinonim dengan mereka. Tengok saja Sheryl Al Hadad, Siti Chubby, dan Adibah Noor. Mereka semulajadi kelakar.

Tidak membazir

Tiada perkara yang lebih membahagiakan selain dapat makan sepuasnya dengan pasangan yang tidak memilih dalam soal makan. Masa dating mesti sedikit janggal bila memesan pelbagai jenis lauk-pauk sedangkan perempuan yang kurus hanya memesan salad dengan alasan mahu menjaga badan.

Perempuan ‘Chubby’ Lebih Disukai Lelaki Berbanding Perempuan Kurus

IKLAN

Tidak cerewet

Sejujurnya, mereka tidak cerewet dalam soal penampilan diri. Kenakan pakaian sesuai, sedikit solekan, mereka dah bersedia untuk keluar.

Cantik & seksi

Ada 10 negara yang menetapkan perempuan gemuk sebagai cantik & seksi. Afrika Selatan, Jamaica, Kuwait, Fiji, Afghanistan antara negara yang menghargai wanita gemuk sebagai perempuan sihat, subur & menghairahkan.

IKLAN

Setia

Disebabkan mereka sedar tak semua lelaki sukakan perempuan berisi, ini membuatkan mereka lebih setia & sayangkan hubungan yang dibina bersama pasangan. Lelaki tak perlu risau pilihan hatinya diganggu lelaki lain.

Lebih Menghargai

Peratusan kajian menunjukan wanita berisi lebih mengutamakan pasangan berbanding perempuan kurus yang akan meletakkan fesyen & kecantikan diri sebagai yang paling utama. Lebih sukakan menghabiskan masa melihat muka pasangan berbanding melihat diri sendiri di cermin.

Tidak Menolak

Dalam kegiatan seksual, wanita berisi dikatakan tidak menolak permintaan pasangan untuk bercumbu. Mungkin faktor hormon yang tinggi kerana bentuk badan, wanita berisi lebih ghairah & mudah terangsang.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI