Ada perempuan yang takut bila mengetahui pasangannya seorang anak emak. Risau kalau hari mendatangnya tidak diendahkan sebaliknya hanya si ibu yang menjadi keutamaan. Janganlah sampai berfikir sejauh itu, kalau kita fikirkan dengan siapa lagi seorang lelaki boleh bermanja kalau bukan dengan ibunya yang tersayang. Lelaki yang rapat dengan ibu juga mempunyai banyak kelebihan dan boleh menjadi calon suami yang hebat. Jadi fikir positif dan terimalah teman hidup anda dengan hati terbuka.

Perempuan Sepatutnya Bersyukur Bila Dapat Teman Hidup ‘Anak Emak’
.

SENTIASA MENDAHULUKAN KELUARGA

Oleh kerana sudah terbiasa rapat dengan memenuhi segala permintaan ibunya, dia akan pasti akan sanggup mengenepikan segala hal tak penting demi keluarganya yang tersayang terutama bagi pasangan. Malah jika dia ada rezeki yang lebih pasti akan memilih untuk membelanjakannya untuk keluarga berbanding diri sendiri. Dia juga akan menjadi seorang bapa yang baik.

TAK SUKA BEBANKAN PASANGAN

Disebabkan personalitinya yang easy going dan sentiasa ceria, lelaki yang rapat dengan ibunya jenis yang jarang berkongsi masalah dengan orang lain. Selagi dia boleh selesaikan apa jua masalah sendiri dia tak akan bebankan orang lain terutamanya pasangannya. Dia juga memilih untuk tak membebankan orang lain dengan hal di tempat kerja atau sebagainya yang berlaku di luar rumah.

IKLAN

TAK BERKIRA DALAM SOAL WANG

Anak yang taat setia dengan ibunya pasti akan memberikan wang setiap kali mendapat gaji. Dan inilah faktor yang cukup penting bagi seorang lelaki yang ingin menjadi ketua keluarga yang baik.

Dia pandai menguruskan kewangannya dan mencari keberkatan dalam masa yang sama. Jika menjadi suami sekalipun dia akan pandai untuk membahagikan wang kepada ibu, isteri dan perbelanjaan rumah mengikut kemampuannya.

Perempuan Sepatutnya Bersyukur Bila Dapat Teman Hidup ‘Anak Emak’

IKLAN

BOLEH TERIMA IDEA PASANGAN

Lelaki yang rapat dengan ibu merupakan lelaki yang boleh memahami dan mempercayai wanita terutamanya dalam membuat keputusan. Anda harus tahu bahawa tidak semua keputusan dalam keluarga dipegang sepenuhnya oleh suami.

Perbincangan dan persefahaman adalah dua kata kunci yang penting untuk memastikan rumah tangga bahagia. Oleh kerana sudah biasa dengan segala nasihat serta tunjuk ajar dari ibunya, maka lelaki anak mak ini akan boleh menilai dan menerima idea pasangannya.

BUKAN SEORANG POSESIF

IKLAN

Percaya tau tak jenis lelaki anak mak yang rapat dengan ibunya bukan seorang yang bersifat posesif. Dia memahami bawah dengan mengekang atau terlalu mengongkong boleh menyebabkan wanita berasa rimas. Pengalamannya yang rapat dengan ibu pastinya digunakan sebaik mungkin untuk menjadi suami yang lebih faham akan kehendak wanita.

MENYOKONG KARIER PASANGAN

Sejak kecil dia sudah melihat bagaimana ibunya bersusah payah memebsarkan dan dalam masa yang sama mempunyai karier. Lelaki anak mak ini faham akan pengorbanan dan keupayaan seorang wanita untuk berjaya bukan saja dalam sebagai isteri dan ibu tetapi juga kerjaya,

TIDAK EMOSI

Lelaki yang rapat dengan ibunya juga pasti sudah masak dengan perubahan emosi seorang wanita terutama di saat kitaran menstruasi. Jadi lelaki anak mak ini lebih faham dengan apa yang berlaku terhadap pasangan mereka dan akan berusaha untuk menggembirakan pasangannya.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI