Ciri-Ciri Personaliti Orang Lahir Bulan Jun

Rahsia tarikh dan bulan kelahiran yang selalu kita baca adalah sekadar pandangan sesetengah pakar daripada hasil kajian yang dilakukan. Ada sesetengahnya betul dan ada pula sikap dan ciri kelahiran yang tidak menepati peribadi kita. Itu adalah lumrah bahawa manusia ini tidak sempurna sifatnya.

Rupanya Siapa Lahir Bulan Jun Sangat Sensitif Orangnya Dan Pembersih

Sifat-sifat positif orang lahir bulan Jun

1.Otaknya aktif (sentiasa berfikir) – namun harus diingatkan supaya aktif berfikir yang baik-baik dan perkara-perkara yang mendatangkan faedah kepada ramai orang di sekelilingnya.
Bersikap terlalu memilih dan mahukan yang terbaik – sikap yang ini pun bagus juga, mahukan kesempurnaan dalam setiap usaha yang dikerjakan. Insyaa Allah hasil yang diperolehi pasti membangakan, terutamanya jika 2.orang yang lahir bulan Jun ini seseorang yang penting dalam syarikat.
3.Suka buat lawak dan bergurau – ops! yang ini saya kena periksa semula. Ada sesetengah orang lawak dan guraunya tersimpan rapi, tetapi bila kena gengnya, barulah keluar sikap kelakarnya yang sebenar.
4.Otaknya cerdas berangan-angan
5.Mudah berkawan dan pandai berkawan
6.Orang yang sangat tertib
7.Pandai mempamerkan sikap
8.Suka berkemas

IKLAN
IKLAN
IKLAN
Rupanya Siapa Lahir Bulan Jun Sangat Sensitif Orangnya Dan Pembersih

Sifat negatif orang yang lahir bulan Jun

1.Bersikap sensitif – Jika yang sensitif ni biasanya terkena pada wanita. Jarang benar orang lelaki sensitif tak kena tempat.
2.Sukar melakukan sesuatu dengan segera – Orang yang lahir bulan Jun suka tangguhkan kerja ke? Yang ini sebenarnya bergantung kepada rasa tanggungjawab individu itu sendiri. Ada sesetengah perkara kena buat segera, jika tidak orang lain ngap! Contohnya dalam rebut tender perniagaan. Kena segera bertindak der…
3.Bersikap suka menangguh-nangguh
4.Cepat marah dan cepat sejuk – Sikap yang begini sesuai sangat untuk orang yang telah berumahtangga. Maknanya, orang yang lahir bulan Jun ni pemaaf kut…
5.Mudah kecil hati
6.Mudah kena selsema
7.Cepat rasa bosan
8.Sikap terlalu memilih dan cerewet
9.Kurang mempamerkan perasaan
10.Lambat nak sembuh apabila terluka hati
11.Suka kepada barang yang berjenama
12.Kedegilan yang tidak terkawal

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI