Dah bergelar ibu dan ayah dah pasangan selebriti Ayda Jebat dan Nabil Mahir. Sewaktu Ayda masih sarat mengandung, sempat Pesona Pengantin menemubual mereka dan mencungkil kisah rumahtangga mereka berdua.

 

Pilihan suami ‘anak emak’ bukan semua orang suka. Ada yang kata lelaki anak emak biasanya manja dan tidak berdikari. Seringkali berkepit dengan mak dan segala yang berlaku dalam kehidupan dikongsikan kepada ibu. Lain orang, lain pendapat mereka. Begitu juga dengan apa yang didefinisikan Ayda Jebat mengenai Nabil Mahir.

 

Sebelum Kahwin, Kenal Dulu Keluarga Mentua. Itu Tip Penting AYDA JEBAT Highlightkan!

 

Sebelum Kahwin, Kenal Dulu Keluarga Mentua. Itu Tip Penting AYDA JEBAT Highlightkan! Sebelum Kahwin, Kenal Dulu Keluarga Mentua. Itu Tip Penting AYDA JEBAT Highlightkan!

 

Semakin hari semakin comel mum-to-be Ayda Jebat. Akaun Instagram Ayda tidak pernah sunyi dengan aktiviti yang dilakukan bersama suami tersayang, Nabil Mahir. Bukan senang selebriti yang seorang ini hendak meluangkan masa di rumah. Hikmahnya PKP ini, dapat juga waktu itu diluangkan bukan sahaja untuk keluarga tetapi dimanfaatkan untuk menjaga bayi yang sudah lapan bulan di dalam kandungan.

 

Lebih sesuai mengaitkan Nabil sebagai lelaki ‘family man’, Ayda mengatakan dari awal lagi memang dia mempunyai misi mencari lelaki anak emak.

Sebelum Kahwin, Kenal Dulu Keluarga Mentua. Itu Tip Penting AYDA JEBAT Highlightkan!

 

“Saya melihat ini sebagai sesuatu yang sangat positif. Sebaik sahaja melahirkan anak nanti, saya akan mulai sibuk dengan urusan kerja. Tak boleh lagi nak meluangkan masa macam sekarang. Lagipun, ketika bujang saya memang tinggal di sini seorang. Semua ahli keluarga saya ada di Melaka.

 

IKLAN

Jadi, apabila kami bernikah saya rasa sangat seronok kerana dikelilingi keluarga. Tidak rasa sunyi macam dulu! Sebab tu dari awal lagi, saya memang nak cari anak emak, yang tinggal bersama kelaurga.

 

Sebelum Kahwin, Kenal Dulu Keluarga Mentua. Itu Tip Penting AYDA JEBAT Highlightkan! Sebelum Kahwin, Kenal Dulu Keluarga Mentua. Itu Tip Penting AYDA JEBAT Highlightkan!

 

Lain orang, lain pemahaman dan keperluan mereka. Jadi, untuk saya sendiri, ini yang terbaik. Mungkin mereka sebelum ini tinggal bersama keluarga, apabila sudah berumahtangga mereka lebih selesa untuk tinggal berdua dengan isteri. Begitulah sebaliknya.”katanya.

 

Situasi pandemik ini juga banyak membataskan pergerakkan terutamanya untuk berjumpa ahli keluarga. Beruntung buat Ayda dan Nabil, mereka tinggal sebumbung dengan ahli keluarga lain dan menggunakan masa yang ada untuk membuat aktiviti bersama.

 

 

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat)

 

“Macam sekarang, semuanya lebih terjaga dan kami boleh berjumpa antara satu sama lain. Paling penting, makan minum pun terjaga!” tawa Ayda.

 

Sempat Nabil mencelah, “Jam dua atau tiga pagi selalunya Ayda akan minta makan kerana lapar. Bila ada di rumah keluarga, lapar selalu pun tak apa!”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat)

 

IKLAN

TIP BAWA DIRI DI RUMAH MENTUA

 

“Manusia ada macam-macam perangainya. Keluarga Nabil terima saya seadanya saya. Ada orang yang tanya, tak susah ke duduk rumah mentua? Kena bangun awal pagi, siapkan makanan dan macam-macam lagi. TIDAK! Bagi saya dan ibu Nabil, memesan makanan dari kedai pun tak apa. Tak perlu masuk dapur.

 

Sebab itu, sangat penting untuk mengenali keluarga mentua dan sebelum berkahwin. Biar mereka tahu siapa kita dan kita tahu bagaimana penerimaan mereka. itu sangat penting!” ujar Ayda.

 

Nak tonton video Ayda Jebat dan Nabil Mahir? Jom!

 

Jangan lupa Klik SINI untuk minuman kesihatan anda!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat)

Asid folik juga sangat bagus diamalkan untuk pasangan suami isteri yang ingin berusaha mendapat zuriat. Tekan SINI untuk pembelian anda!

 

Baca artikel berkaitan di SINI.

***JOM SERTAI CHANEL TELEGRAM PESONA PENGANTIN DAN DAPATKAN LEBIH BANYAK INFO BERSAMA KAMI. KLIK SAHAJA DI SINI.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI